Novinky 2015

NOVINKY 2015 a 2014

 

POSLEDNÍ MOŽNOST DAROVAT NĚKOMU KURZ POD STROMEČEK!!!

NEJNOVĚJŠÍ PREZENTACE NAŠEHO TÝMU NA YOUTUBE ZDE :-)

 

VYHLÁŠENÍ NEJLEPŠÍCH AGILITY TÝMŮ PRO ROK 2015

Tak máme za sebou úžasné vánoční posezení, které bylo spojené i s vyhlašováním nejúspěšnějšich týmů letošního roku. Ocenění se udělovalo v kategoriích, v kterých naše týmy závodily, tedy A2,A1 a A0. V těchto kategoriích naši členi letos získali celkem  46 medailí, z toho 12 zlatých, 16 stříbrných a 18 bronzových, několik psů splnilo podmínky pro přestup do A2, jiní v ní letos poprvé závodili , a to velice úspěšně, dočkali jsme se i splněných postupových zkuošek do A3.

Také nemohl chybět putovní pohár pro nejúspěšnější tým vůbec:-)

Večer byl úžasný, Peťula připravila krásná videjka - odkaz tu najdete,nebojte:-) Popilo se, dobře jsme se navečeřeli a hlavně si opravdu večer moc užili,všichni společně:-) Naše velká agility rodinka:-) A já děkuji všem za úžasné překvapení a dárek!!!

 

 

  

 

VÝSLEDKY

 

PUTOVNÍ POHÁR – ABSOLUTNÍ VÍTĚZ 2015

Anna Kábová – Eby

 

1-3. Nejúspěšnější tým kategorie A2

Anna Kábová – Eby

Barbora Múdra – Merlin

 

1-3.Nejúspěšnější tým kategorie A1

Barbora Múdra – Saxana

Petra Petrů – Sisi

Dana Havle – Benu

 

1-3.Nejúspěšnější tým A0

Markéta Rennová – Lara

Jana Kotounová – Ája

Lenka Doležalová – Bella

 

SOUHRN POVEDENÝCH BĚHŮ 2015 - https://www.youtube.com/watch?v=g2i1ZjnNzbE&list=PLdhLTvCeLllLMp1sBciOKNnleIsCBnsG3&index=3

 

SOUHRN TOHO MÉNĚ POVEDENÉHO :-))

https://www.youtube.com/watch?v=WoErEYMVC2g

 

 

Borderkovské venčení 6.12.2015

Jak už nadpis napovídá, v neděli po Mikuláši jsme vyrazili na společnou procházku  v bordeřím duchu:-)Nakonec se sešlo úžasných pohodových patnáct psíků sa jejich skvělých majitelů. Ať už to byli někteří z našich stávajících členů,tak se seznámit a ukázat přišli i noví zimní kurzisté z haly:-) A už teď se tyto týmy jeví jako dost slušné budoucí posily naší bandy,když je agility chytne za srdíčko stejně jako nás:-)

 

 

Rozloučení s letošním agi:-)

V sobotu 28.11. jsem společně v krásném počtu zakončili letošní agility sezonu na cvičáku. V plánu bylo si naposledy zaběhat,ale ranní chumelenice plány překazila.A rozhodně to nebylo na škodu, nikomu to vůbec nevadilo a všichni so odpoledne užili i tak, psíci snad o to víc, že si mohli jen hrát,hrát a hrát. A ještě ke všemu dostali kus narozeninového dortu,protože narozeniny, již čtvrté,zde oslavila Ebynka.Také se dneska poprvé potkala naše bordeří omladina, Magika, Jasper a Blue. Parádně do party zapadl i čivavák Charlie, který se choval,jak kdyby všechny znal odnepaměti a se všemi byl obrovský kamarád. Psíci slupli dort, zařádili si, paničky pokecaly u teplého čaje . Tomuto odpoledni není vážně co vytknout:-) 

 

 

 

 

 

 

 

VÍCE FOTEK ZDE:

 http://babuskak.rajce.idnes.cz/Ebynky_narozeniny_a_rozlouceni_s_agi_sezonou_2015/

 

Poslušnosti stále fungují, agiliťáci si dávají oddychový měsíc volna, než se v lednu vrhneme do halových tréninků. Páníčci si ještě v prosince agility užijí, a to na vánočním agility večírku, kde budou mimojiné oceněni i nejúspěšnější týmy tohoto roku:-)

Nové přírustky

Tak další z naší bandy přicházejí na to, že jeden pes je málo:-)     V srpnu si Lenička pořídila Magiku, před 14-ti dny přivezla Ivča  Jaspera a nyní má přírustek doma i Anička, a to malou Blue:-)  Takže se nám ta naše bordeří banda krásně rozrůstá:-))

 

MAGIKA VON ČÁRY  a její kámoška Laila:-)

JASPER a jeho kámoš Shretchy

GIRLS OF BLUE ANNES DREAM a Ebynka

 

 

HALOVÝ KURZ NAPLNĚN

přijímáme náhradníky

PŘIDEJTE SE K NÁM:-))

 

28.10. Oficiální závody Rokycanská skočná

Poslední letošní závody jsme si užili v Rokycanech. Tradiční závody,na kterých nemůžeme chybět,poprvé v oficiální podobě s rozhodčím A. Grygarem.

Za náš tým vyrazila Petra se Sisi,Bára s Merlíkem a Sax a Anička s Eby. Anička ukořistila 6.místo v A2 zkoušce a 11. v otevřeném jumpu pro A2 a A3. Sisinka v A1 doběhla na msítě 7. a v otevřeném běhu pro A0 a A1 na místě desátém.Saxanka ve zkoušce A1 DIS -rozloučení s jedničkami tak v plné parádě:-) a v otevřeném jumpu pro A0 a A1 doběhla na místě devátém. Merlík si odběhl jen zkuošku a to s DIS , na otevřený běh s paničkou odstoupili.

Krásné závody, fajn prostředí, nejlepší parta,co víc si přát:-)

INTENZIVKA POD VEDENÍM Z.STRAKY

24.10., krásnou říjnovou sobotu, jsme uspořádali u nás na place celodenní intenzivku pod vedením Zdeňka Straky. Intenzivka to byla opravdu vydařená, všichni jsme byli šíleně nadšení!! Plno nového jsme se naučili, vše nám bylo opravdu do detailu vysvětleno,ukázáno...prostě super!

Z naší bandy se účastnila Bára se Saxankou a Merlíkem, Anička s Eby, Jana s Ájou, Markéta s Larou, Kačka s Charliem, Kačka s Bebe a Káčou, Ivča se Shretchym a Peťka se Sisi. Pozvání k nám přijala i Šárka s Maxem, Denča s Dobbym, Eliška s Ketty a Walter s Coudym, všichni z rychnovského cvičáku:-)

 

 

 

 

Fotky, tradičně od Peťky

zde: http://petrasisi.rajce.idnes.cz/Intenzivka_se_Zdenkem_Strakou_24.10_2015

MEMORIÁL JOLANY TROPPOVÉ 3.10.

První říjnovou sobotu vyrazila Anička s Eby a Bára se Saxanou a Merlinem do Plzně na ofika na Doubravku. Nejprve se jim podařilo zabloudit, kdy je přepsaná GPS adresa z propozic navedla na Bory,místo na Doubravku, ale pak už vše odsejpalo jak mělo.

Ebynce ani Aničce tentokrát parkury rozhodčího P.Dostála vůbec nesedly, Eby měla znatelný problém s místní houpačkou a slalom nezvládala jako obvykle. Několikrát se skoro nechala vytáhnout mimo nějakým chytákem. V první LA2 zkoušce to tak byl DIS na předposlední překážce,kdy Eby přecupitala dálku a Anička pokračovala dál. Dálka měla být  totiž opravena .V druhém běhu odběhly krásný čistý běh,ale po velké časové ztrátě na slalomu přišly trestné body za překročení času a bylo to tak 4. místo. Obrovský kus práce udělala s kladinou,kdy ještě na posledních závodech pokaždé zonu skočila, nyní všechny po dvou trénincích krásně zastavila.Ve stejné kategorii startoval i Merlík, který si v první zkoušce doběhl pro medaili, a to 3. místo. V druhém běhu už lítaly la´tky, rozestupy mezi překážkami mu vůbec neseděly a i on se rád vydal párkrát k nějaké překážce mimo pořadí a paničku to stálo dost sil, aby ho uvolala zpět:-)Nakonec v druhé zkoušce doběhl na 10.místě. Celkově bylo v jejich kategorii 26 psů.

Jedny z posledních závodů v jedničkách si užívala Bára se Saxankou. Krásný čistý a super rychlý běh jim přinesl v první zkoušce z 16-ti týmů 1. místo. V druhém běhu začla Saxanka latičkovat,což u ní není obvyklé,letěly i la´tky v rovince, takže po třechy chybách to bylo místo 5. Náběhy do slalomu ale byly opravdu luxusní, v tréninku s nimi měla v posledních dnech problém, na závodech ale ukázala,že platí rčení - Těžko na cvičišti,lehko na bojišti :-) A o jejím hudebním nadání se ani nemusím zmiňovat,když běžel Merlík, celá Doubravka věděla,že ta chudinka je sama zavřená ve stanu:-)

Byl to fajn den, na krásném místě, s fajn lidmi:-)Videa budou dodána:-)

 

 

GELOREN DOG

Od září 2015 se o klouby našich psích sportovců stará firma Aktivní zvíře a jejich přípravek GELOREN DOG!

 

 

 

Oslava Saxanky a Lary narozek

Další psí párty...tentokrát Saxanky 3.narozeniny a Lary čtvrté:-) Obě holky narozené 11.září:-)

 

Rozloučení  s létem - oficiální závody v Marjánkách

Na tradiční závody do Marjánek jsme nemohli nevyrazit. Bára se Saxankou a Merlinkem, Anička s Eby, Peťka se Sisi a Danka s Benu, to byla naše parta. Na parkurech Alice Boháčové se nám dařilo. O víkendu byly připraveny 2 zkoušky a pak pak jsme si zaběhli ještě 2x otevřené agility a otevřený jumping.

V jedničkách běhala v Skové kategorii Sisi, v Lkách Saxanka a Benu, Merlík s Eby si zaběhli dvojky.A jak to vše dopadlo?

Peťka se Sisi si odvezli dvě 4.místa a poslední chybějící zkoušku pro přestup do A2, Benulka úžasné 4.místo v otevřeném agility,kde byl počet psů Lkových 48! Ještě o chlup lepší byla Eby, která v tomto otevřeném běhu doběhla na medailovém 3.místě! V medailové krasojízdě pokračoval i Merlík, kdy si ve zkoušce LA2 doběhl pro 3.místo a Saxanka, která luxusně zvládla obě zkoušky, jednou za 2.místo a druhý den za místo PRVNÍ! V součtech otevřených běhů si pro pohár došla Anička s Eby, krásné druhé místo!

Také jsme k dokonalosti dotáhly týmovéu souhru ohledně oblečení:-)) Růžové bundičky bodovaly u všech okolo nás a každý hned poznával,že jsme jedem tým:-))

 

 

 

VIDEO ZE ZÁVODŮ ZDE

 

2.prázdninívý coursing 30.8.2015

Den po závodech jsme opět pozvali karlovarský coursing a na výběhu naproti stáji se běhalo a běhalo...

 

 

  

DVOJZKOUŠKY MRTNÍK 29.8.2015

Na dvojzkoušky do Mrtníku si po letní pauze vyrazila Anička s Eby, Bára s Merlíkem a Saxou a Peťula se Sisi:-) Peťula si v jedničkách v 16-ti závodnících doběhla pro 8.místo a jednou DIS kvůli neopravené chybě na slalomu. Ebynka s Aničkou se tentokrát dvakrát DISkly, pokaždé to byl tunel, který byl mimo pořadí. Jinak byly jejich dvojkové běhy až do osudné chyby naprosto luxusní. Poslední z party, Báře s borderkami se tentokrát moc dařilo. V A2 si s Merlinem doběhli pro 12. a pak pro 4.místo z 23 dvojic. V A1 se Saxankou ze stejného počtu závodních dvojic - tedy 23 týmů, si doběhly holky pro 5. a potom PRVNÍ místo!! 

Parádní den v supr společnosti:-)

 

 

 

INTENZIVKA V KYNŠPERKU S BALÓNY

Předposlední prázdninový víkend si Bára vyrazila do Kynšperka,do svého bývalého působiště zacvičit s místními agiliťáky. Z naší party jela i Peťka se Sisi, která jí moc pomohla při krátké přednášce o pohybovém aparátu. Sebou měly holky plno míčů a jiných balančních pomůcek, takže si každý mohl vyzkoušet s pejskem cvičení sám. A pak už se jen běhalo a běhalo, tréninkový den byl zakončen malým závůdkem:-) Kynšperské holky byly očividně moc spokojené,tak snad bude spolupráce pokračovat i nadále:-)

FOTKY ZDE: http://petrasisi.rajce.idnes.cz/SEMINAR_AGILITTY_22.8_2015_Kynsperk/

OSLAVA MERLINKOVO NAROZENIN

Merlinek loni oslavičky započal, tak se narozeninová párty musela uskutečnit i letos:-) Děkuje všem za dárečky:-) A já děkuji Aničce K. za krásný dort!

A přišel nám také nový tunel!!!Děkujeme!

 

NEOFICIÁLNÍ ZÁVODY O ŽABÍHO KRÁLE

Na červencové závody na Žabku letos vyrazila jen Danuška s Benu, Petra se Sisi a Kačka s Chárlím. Holky si závodní den užily, Danuška se s Benu sice dvakrát v kategorii závodících DISkla,ale nevadí,běžely parádně:-) Peťula se Sisi si v závodících si v hodně obsazené Skové kategorii doběhly pro 7. a 9. místo a nejvíc se v nezávodích dařilo Kačce s Chárlím, která si dovezla 2. a 4. místo, a v součtech to bylo místo PRVNÍ! Gratulujeme!!

FOTKY ZE ZÁVODŮ ZDE:  http://petrasisi.rajce.idnes.cz/O_zabiho_krale_agility_2015/

 

1.-2.8. VÍKEND PLNÝ COURSINGU A AGILITY

První měsíc prázdnin je skoro pryč,tak přišel čas si zaběhat zas trochu jinak:-) Stějně jako loni i letos  spolupracujeme s karlovarským coursingem:-)

Den si užila většina pejsků, i naprostí nováčci se skvěle rozběhali! Někteří z naší bandy v areálu cvičáku přespali do neděle, v sobotu večer jsme stihli i vyjížďku s koníky a celou neděli se agilitilo:-) A nakonec narozeninová párty pro Chárlíka a Sisi!

 

 

 

Fotky zde: http://babuskak.rajce.idnes.cz/Psi_vikend_1.-2.8_-_coursing%2C_agility_a_oslava_narozenin/

 

PRODEJ KRMIVA FITMIN!

Nyní spolupracujeme se značkou krmiva  Fitmin. Objednáváme pro pejsky i koníky.

Tábor pro děti ze Studánky u Aše

11.7. nás v areálu stáje Naděje, kde sídlí naše psí škola, navštívili táborníci ze Studánky. Byli u nás už loni a natolik je to u nás okouzlilo,že přijeli i letos a další dva turnusy ještě letos dorazí.

Pro děti bylo připraveno plno akcí s koníky,ale nemohla chybět ani komentovaná ukázka agility. O tu se psotarala Bára s Merlíkem a Saxou, Anička s Eby, Lenka s Lailou, Danka s Phoebe a Benu, Peťula s Foxem a Beníkem a Jana s Ájou:-) Děti byly nadšené!!!

 

NETRADIČNÍ ZÁVODY  2.KOPANINSKÝ HOP

Netradiční agihrátky - 2. KOPANINSKÝ HOP

Tak máme za sebou další ročník našich závůdků. Letos bylo vše pojaté opravdu tréninkově. Vše začlo sobotním příjezdem našich nejlepších přátel z Klášterce, společnou koupačkou v přehradě, večerním tréninkem a nezbytným posezením s grilováním a pitím. Díky Leničce měla většina osazenstva kde hlavu složit, areál stáje Naděje a veškeré vybavení bylo závodníkům k dispozici.Úžasné podmínky pro kempování. 
Neděle už byla závodní, krom domácích týmů dorazili přátelé z jiných klubů - z Aše, z Rychnova, a z Kynšperka.A protože jak už je výše psáno, šlo o závody tréninkové, odpovídaly tomu i soutěže.

1.soutěží byl tunelový běh, kdy měli závodníci možnost získat v diváckém hlasování speciální cenu a to za nejlepší masku! Karkulka, indiáni, plavčice,čert či pirátka....vážně jsme se bavili:-D Tunýlky byly zvlášť vyhodnoceny pro štěnda a dospělé.

Dalším během byl mráčkový jump, opět otevřený i pro štěnda s tyčkami na zemi. Sice obsahoval i slalom,ale to nebylo žádnou překážkou, kde totiž slalom nezvládal psík, zaskočil páníček a musel slalomem projít sám,do cíle tak došli opravdu všichni:-)

A netradiční soutěže pokračovaly...proč si nezkusit vést psa bez slovních povelů? Aneb Tiché běhání, kdy za každý zvuk byla časová penalizace:-) Ač se toho většina bála,nakonec byli všichni překvapení,jak psíci nádherně fungovali, když jim do toho nikdo zbytečně nekecal:-) 
A když už bez mluvení, tak muselo na řadu přijít i běhání bez ukazování, tedy Svázané běhání. No a pro "bezpečnost" vážně svázané:-D Ale podotýkám,že na čumák si nedal nikdo, všichni psovodi doběhli bez újmy na zdraví 
Poslední soutěží byly týmové běhy, tři běhy pro tři týmy v jednom parkuru,kde is na své přišel každý, jeden běh se zonovkami,jeden se slalomem a jeden jen tunely a skočky. 
Sice to vypadá,kolik nebylo běhů....Vedro nám dávalo zabrat, pro psíky byla neustále k dispozici voda v několika bazéncích, celodenní přístup pod stromy a tak krásný stín a hlavně v každém běhu bylo jen pár překážek a nešlo o žádné složitosti. Prostě jen sranda trénink, zábava a úžasný společně strávený den!
Obrovský dík patří opravdu VŠEM, díky vám byl dnešní den opravdu stoprocentně úžasný!!! A díky ZverimexPajtaš za úžasné ceny, díky kterým tento sranda závod mohl být pro ty nejúspěšnější zakončen opravdu parádní tečkou!

 

 

 

 

Fotky zde!!!

 

http://petrasisi.rajce.idnes.cz/Netradicni_agihratky_-_2.kopaninsky_hop_2015/

20.6. Dvojzkoušky Mrtník

Další víkend na závodech a další úžasné úspěchy! Výjezdu na dvojzkoušky do Mrtníku se zúčastnila Bára s Merlíkem a Saxou, Anička s Eby a Danka s Benu.

Pro Merlinka a Eby to byla premiéra ve dvojkách a více než vydařená!Eby si doběhla čistými běhy pro 6.místo v první zkoušce a pro 3.místo v druhé zkoušce,splnila tak 1.postupovou zkoušku do trojek! Merlinek neshodil ani jednu jedinou laťku!V prvním běhu ho ovšem katapultovala houpačka a v druhém chyboval ve slalomu,ale vše krásně doběhl a byla z toho 12. a 14. místo.

V jedničkách běžela Saxanka luxusně a doběhla si tak pro druhé místo! v druhém běhu do byla diskvalifikace za naběhnutí k tunelu místo na kladinu,ale zase žádná laťka, luxus prostě! Danuška s Benulkou si doběhly pro nádherné 4. místo a pak pro desáté, bomba prostě!

13.6. Oficiální závody Dolní Rychnov

Na Velikoce pořadatelům počasí nepřálo,proto byly tradiční Velikonoční závody přesunuty na tento termín. Z naší bandy byla účast opravdu pořádná! Na závodech byla vypsána i kategorie A0, která je pro týmy,které začínají,nechtějí ještě závodit v jedničkách,ale chtějí si zaběhat na parkurech oficiálního rozhodčího. Této možnosti využila Markéta s Larou a Lenka s Bellčou. A ještě že holky vyrazily, pěkně ve své velikostní kategorii small řádily! Larka si doběhla pro 2. místo a Bellča pro 3.

Pro Kačku s Charliem a Peťku se Sisi to dnes byla premiéra na oficiálních závodech. A hned více než vydařená!! Sisi si v obou zkouškách doběhla pro první místa a splnila 2 zkoušky! Charlie si pro zlato také v jedné zkoušce doběhl!Takže úžasný výsledek na 1.závody!

Za ty,co už mají nějkaá ofika za sebou vyrazila Danuška, která si s Benu doběhla v jedné zkuošce pro 6.místo a Bára s Merlinkem a Saxankou, která běžela po několikatýdenní rekonvalescenci  první závody. Saxanka si v obou zkouškách doběhla pro medaile, a to za první a druhé místo a spolněné zkoušky k tomu, jump DIS. Saxa tak má dnešním dnem splněno pro přestup do A2. Merlinek stál na bedně hend třikrát a to vždy na 3.místě.Krásná tečka za jeho běháním v A1, za týden v Plzni už v A2:-)

Veškerá videa z podařených závodů naleznete zde:

https://www.youtube.com/watch?v=UupRxhjL5go&list=PLdhLTvCeLllIHAHb7QYHT3YkibpC8d93i&index=15

 

A fotečky tady:

http://petrasisi.rajce.idnes.cz/oficialni_Agility_-_Dolni_Rychnov

23.5. Ukázky na výstavě morčat

Tento víkend jsme strávili trochu netradičně. Tedy opět jsme trénovali,ale místo bylo jiné...celý sobotní trénink totiž probíhal v Chebu  DDM na výstavě morčat. Starali jsme se zde o doprovodný program pro diváky,kteří mohli našemu tréninku přihlížet a na cokoliv se zeptat. Ukázek se účastnila jak naše nadějná začínající štěnda a psí mládež, začátečnické týmy i zkušení závodníci. Akce byla perfektně naplánovaná a připravená, klobouk dolů před pořadatelem! Diváků bylo dost a někteří se dokonce hned v týdnu ozvali a začli se účastnit začátečnických hodin:-)

16. a 17.5. Víkend plný zkoušek Mariánské Lázně

Tento víkend Bára s Merlíkem, Anička s Eby a Danuška s Benu strávili v Marjánkách na dvoudenkách. Sobotní den začla Eby DISkancem,Merlík ve zkoušce ukořistil 3. místo a Benulka DIS. Druhá zkouška - Eby - 1.místo,Merlík DIS, Benulka 6.místo. V neděli se historie trochu opakovala, Eby opět po ránu DIS, pak 1. místo a 15. v jumpu, Merlinek 6.místo, DIS a DIS, a Benulka 5.,6. a 22. místo:-) Prostě parádně úspěšný víkend!

 

Neoficiální závody Jirkov

Výjezd na neofika do Jirkova byl pro některé z našich závodníků posledním výjezdem na neofika. Vyrazila velká parta, Markéta s Larou, Anička s Eby,Bára s Merlinem a Saxou, Danka s Benu, Jana s Ájou, Petra se Sisi a Natálka s Badíčkem. Natka si doběhla pro dvě medaile - 2. a 3.místečko!!! Zbytek si  vedl také velmi dobře. Závody nás svou organizací moc nenadchly, proto je tentokrát více rozvádět nebudeme.

6.Rokycanská skočná 19.4.

Tradiční výjezd do Rokycan za námi:-)Parta vyjela opravdu pořádná! Bára s Merlinem a Saxankou, Anička s Eby, Petra se Sisi, Lenka a Kristýnka s Bellčou, Kačka s Chárlím, Markéta s Larou a Danka s Benu.  Merlíček se rozhodl pokračovat ve velkém DISkotékovém stylu, kdy v prvním běhu nás pěkně disknul on a v druhém  mu nezůstala nic dlužná panička a to co  předvedla, no radši se jít zahrabat,masakr J  Saxulinka jedna šílená, v agi nasadila takovou rychlost,že to byl bezkonkurenčně nejrychlejší běh,ale letěla jedna laťka. Takže krásné 3. místo/12 v závodících. V jumpu 6. místo a to díky nasbírání chyb a odmítnutí u slalomu, který asi chudinka nikdy v životě neviděla J  V závodích ještě běžela Anička s Ebynkou, které si v agi sice pomalejším během než Saxa,zato křišťálově čistým výkonem, zajistila krásné druhé místo. V agi to bylo jedno odmítnutí u slalomu a tak 4.místečko. Jako vždy krásný běh, holky jsou prostě šikulky:-) Zbytek naší bandy už běžel v nezávodích, a ani tady náš tým nezahálel!! V Sku jsme měli tři zástupce, a Peťku,Markétu a Lenku.Celkově bylo v jejich kategorii 16 startujících a v agility celkově jen 4 týmy doběhly s čistým kontem bez trestných bodů, a právě tři z nich měly na svědomí naše holky!!!!! Takže rozhodoval jen čas, Kdy se holky umístily cca po dvou sekundách 2.místo Lenka s Bellčou, 3.místo Peťka se Sisi a 4.místo Markét s Larou!!! V jumpu si nejlíp vedla Peťka se Sisi,doběhly si pro 4.místečko, pro 10. Lenka s Bellčou a Markéta s Larou se útěkem z parkuru za voňavou kostičkou ležící za jedním ze stanů DISkly. V Mku závodila pouze Kačka s Chárlíkem, kdy i přes obrovskou snahu a parádní výkon (zeď, kladina...to vše Charlimu jinde dělalo problém a tady vše vystřihnul hned napoprvé) se 2x DISkli. V Lkové kategorii v nezávodích za nás vyběhla jen Danuška s Benu, v agi si krásným během v konkurenci sedmnácti psů doběhly pro 3.místo!!! A v jumpu Benulka dala bohužel před skočkou přednost tunelu a byl to DIS. Ještě jsme měli zastoupení i v juniorském běhu,kdy osmiletá Kristýnka Doležalová si s Bellinkou doběhla pro 3.místo celkově ze všech velikostních kategorií, kdy se za běhu zvládla i pěkně vyhovnit J

Takže dnešní resumé? 4x bronz a 2x stříbro je DOMA!!!! Psí škola prostě jede!!

 

Videa zde - uživatel Petra84PP

https://www.youtube.com/watch?v=2Xup-LXU-x8&list=PLdhLTvCeLllJmfPye5RYf0EkYNT_DLOKU&index=76

 

Fotky tady - http://petrasisi.rajce.idnes.cz/6._Rokycanska_skocna/

Oficiální závody agility v Málkově 5.4.

Krásné prostředí,fajn organizace, krásné parkury…Parádně strávený závodní den na dvojzkouškách v Málkově. Do jedniček vyrazila Anička s Eby a Bára s Merlíkem a Saxou, kategorii A0 si přijela vyzkoušet Kačka s Charliem. A jak to dopadlo?

 

Merlinek do venkovní sezony vlítl standartně destruktivně a zvládl toho trošku víc pobořit a taky pozapomněl áčko:-)Takže pěkně oprava áčka a tak samozřejmě DIS pro nedodržení trasy. V druhém běhu už měl své polety za sebou a doběhl si pro 3.místečko! Něco málo latěk dneska popadalo,ale rozhodně to nebylo tak hrozné,takže uvidíme, jestli se nevrátí kulhání,tak se snad s letošní sezonou popereme se ctí a konečně se odvážíme přestoupit do dvojek...Saxule je brambora naše, ukoplá tyčka a nutná potřeba z tunelu se vrátit k utíkající paničce je stála dvě chybky a bylo z toho 4.místo, ale její samostatnej slalom, krásné zóny...no to bylo parádní. V druhém parkuru letěla první tyčka a madam jak vyměněná prokrosila celým parkurem nějaká rozhozená, lítalo co šlo i se stojany, tunel opět zpátečka...Takže DISkotéka. Ale i tak byla boží,kočička naše:-) Nejúžasněji běhala Anička s Ebynkou, holky ukořištily dvě druhá místa a i druhé místo v následných součtech...prostě hvězdy největší!! A skvěle si vedla i Kačka s Chárlím, i když to pro ně byl 2x DIS, vedli si moc dobře. Chárlík měl potřebu řešit áčko a nasbírali tak nějaká ta odmínutí,ale důležité je,že ve finále ho zvládli!!!

 

 

 

Intenzivka s Monikou Šaling Kladno - 22.3.

V neděli 22.března jsme vyrazili v pořádném počtu na intenzivku do Kladna. Bára s Merlíkem a Saxou, ti si užívali v KLadně už loni, pak Anička s Eby,Petra se Sisi a Kačka s Charliem, pro tyto tři týmy to byla premiéra:-)

Byl oto úžasné,skvělé,neuvěřitelně přínosné...prostě super!!Díky Mončo!!!

 

  

    

 

Videjka z intenzivky zde:

https://www.youtube.com/user/Petra84PP

 

 

Marvin

30.ledna nás opustil úžasný člen našeho týmu Márvík. Martinko drž se. Nikdy na tebe nezapomeneme, byl jsi úžasný pan pes!

 

KURZY ZAČÁTEČNÍKŮ AGILITY

Od 3. ledna rozjíždíme dva kurzy určené pro začátečníky. Cvičíme v úterý a v sobotu v hale. Skupinky jsou plně obsazené a už po úvodní hodině si troufáme říci, že o mnohých z nich ještě uslyšíte!

DVOJZKOUŠKY V ŘITCE 2.1.2015

Rok 2015 jsme hned zahájili výjezdem na závody! Ve složení Bára M. s Merlinem a Saxankou a Anička K s Eby jsme jeli do Řitky na dvojzkoušky k A. Grygarovi.

Merlinkovi se dařilo moc, konečně si doběhl pro třetí zkoušku u jiného rozhodčího a můžeme tak přestoupit do A2, ke splněné zkoušce přidal 2. a 4. místo, krásný výsledek:-) Saxanka jednu zkoušku ovládla tak, že si doběhla pro 1. místo! V druhém běhu skočila áčko a z tréninkových důvodů se áčko opravilo a byl z toho tak DIS. Ebynka v prvním běhu doběhla pro DIS, zato v druhém to rozpálila a doběhla pro třetí místo a zkoušku k tomu:-) Velmi úspěšná výprava!!

 

 

VYHLÁŠENÍ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH AGILITY TÝMŮ ROKU 2014

 

1. MÍSTO Anna Kábová a Eby

2. MÍSTO Šárka Smolíková a Max

3.MÍSTO Bára Múdra a Saxana

Bodíky byly udělovány za účast a umístění na oficiáních i neoficiálních závodech.Body v roce 2015 bude možné získat i za účast na intenzivkách,seminářích nebo táborech, či za výpomoc na cvičáku. Také je v přípravě velký putovní pohár, kam každý rok přibyde štítek se jménem nejúspěšnější týmu v agility Psí školy Kopaniny.

 

NOVINKY 2014

 

SLAVÍME....

Od pořádání našich závodů v den Merlinkovo narozenin se stalo společné oslavování narozenin určitou tradicí. Po Merlinkovi slavícím v srpnu 5 let, zářijových Saxanky 2.narozeninách je v říjnu na řadě Dixík a jeho první narozky a listopad patří Ebynce a 3tím narozeninám!

 

1.COURSING V KOPANINÁCH 19.10.

V neděli nás navštívil pán s vybavením na coursing a naše škola tak uspořádala první coursingový trénink. Vše probíhalo za nádherného počasí na pastvině u stáje Naděje Kopaniny a sešlo se téměř 30 pejsků. Všem se akce hrozně moc líbila a 8. listopadu,pokud počasí dovolí bude další trénink:-)

 

FOTKY ZDE: http://babuskak.rajce.idnes.cz/Coursing_19.10.2014

SPOLEČNÉ VENČENÍ A FOCENÍ 17.10.

Říjnová sobota nás svým krásným počasím přímo vyzvala k společnému výletu.Účast byla opravdu veliká, 24 pejsků! Dorazila většina agiliťáků, pak štěňátka z kurzů a také někteří kurzisti z poslušnosti. Odpoledne bylo parádní!

NEOFICIÁLNÍ ZÁVODY 5.ROKYCANSKÁ SKOČNÁ 11.10.

Tradiční závody v Rokycanech by už nemohly být bez naší účasti:-) Za  štěnda vyjela bojovat Petra s Dixem, pro které to byl poslední výjezd v kategorii štěňat.a byl moc úspěšný, mezi obrovským kvantem borderek si Dixík v součtu doběhl pro 4.místo! 

V nezávodích běhala Danuška s Benu,Petra se Sisi,Natálka s Buddym a Kačka s s Charliem. Závodící zas reprezentovala Anička s Eby. Medaile se domů taky nějaká dovezla, postarala se o to Ebynka,která si doběhla pro 3.místo stejně jako Sisi:-) Úžasné zakončení závodní sezóny!!!!

 

NETRADIČNÍ TRÉNINK V ZKO KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ 14.9.2014

V neděli jsme společně vyrazili do Klášterce, k naší milované Janě Bauerové. Připravili si pro nás opravdu netradiční tréninkový den plný soutěží. Jednou z disciplín byl long jump, druhou poslušnost a třetí parkur agility. Agility si každý několikrát proběhl a s Jany komentářem pocvičil určité sekvence. Pak šlo  o běh naostro. Long jump byl pro nás všechny novinkou,ale nutno říct,že zde plno našich psů opravdu zazářilo. A poslušnost?Moc hezká úloha,kde bylo možné psíky odměňovat, hodnotil se hlavně přístup ke psu a ani tady jsme se nenechali s naší partou zahambit:-)

Za smallíky náš tým reprezentovala Petra se Sisi,která obsadila v součtu všech disciplín krásné 5 místo z patnácti nahlášených v kategorii!! Hned za ní skončila Bára s Merlinem, který je kvůli úrazu stále v rekonvalescenci a vyrazil jen tak rekreačně, dal si pouze jeden parkur na velikosti S a poslušnost, long jump ze zdravotních důvodů vynechal. A Skovou kategorii zvolila i Markéta s Larou,které si doběhly pro 7.místo.A poslední z našeho týmu byla Jana s Ájou, které těsně utela medaile, byla v součtech 4. a to hlavně díky prvenství v long jumpu,kdy tahle malá slečna všem ukázala,jak umí lítat :-). Takže všechna naše Ska v první polovině!!!

 

Mková kategorie byla z našeho týmu nejúspěšnější a dom se vezly dvě medaile!O jednu se postarala Lenka s Lailou, a to o třetí místo!!A ještě lepší byla Petra s Dixem, kteří si doběhli pro místo první!! A to jsou jen součty, Dix ovládl long jump - absolutní rekord dne, skočil před 4 metry! A Laila byla v této disciplíně hned v závěsu za ním:-))

 

Poslední část naší party běhala v kategrii L, Anička s Eby byla 5. a Bára se Saxou osmá, kdy Saxanka asi jako jediná z naší bandy vůbec nepochopila, o co jde v long jumpu a po tyčkách běhala jak po rampě,proč je přeskakovat:-D

OFICIÁLNÍ ZÁVODY AGILITY TÁBOROVÉ AGILITĚNÍ 7.9. M.L.

V neděli po táboře následovaly tradiční závody. Saxanka odpočívala p otáboře,takže za naší bandu vyrazila jen Anička s Eby a Denisa s Dobbym. Ale dařilo se jim parádně, domů holky dovezly tři splněné zkoušky a tři medaile!!! Anička na 1. a 3. místo a Denča za 3.místo, vše ve zkouškách. Holky si prostě s parkury A. Grygara poradily parádně!!!

 

 

AGILITY TÁBOR 1.-6.9. S ANTONÍNEM GRYGAREM

První týden v září se Bára se Saxankou účastnila tábora pod vedením Antonína Grygara v Hamrníkách u M.L. Holky se naučily plno nových věcí, plno věcí začínají dělat jinak a vůbec prostě strávily suepr týden pod vedením skvělého trénéra a ve společnosti skvělých lidí a psů:-)

 

1.KOPANINSKÝ HOP

24.srpna jsme uspořádali 1.neoficiální závody agility sami za sebe, prostě za Psí školu Kopaniny. Dlouhé týdny příprav a během pár hodin bylo po všem:-) Ale nutno říci,že se zadařilo opravdu skvěle!!!

V sobotu se podstatná část týmu sešla na přípravu místa,kde se závody pořádali. Své travnaté kolbiště nám zapůjčil jezdecký klub Aš, kterému tak patří velký dík. Naměřil se parkur, dovezly překážky,připravily ceny, stany, posezení... a v neděli ráno to vypuklo. 

Rozhodčí nám dělala naše milovaná Jana Bauerová z Klášterce nad Ohří,která sebou přivezla i několik členů z jejich ZKO.

Prvním nedělním parkurem byl tunelový běh štěňátek, kde se sešlo 7 prcků, mezi samými borderkami a australáčky se neztratil ani bíglík, ale první tři pozice patřily borderkám. První místo opět jako v Břasích patřilo Peťule Vrzákové s rakeťákem Dixíkem, 2.místo obsadil člen ašského ZKO Michal Vágner s Buddym a třetí místo získala naše rozhodčí Jana s Lišákem. Mimořádnou cenu obdržela i Nikola Hessová se svou fenečkou Bailey, které byly teprve tři měsíce a s připraveným parkurem se poprala velmi statečně!

 

Další soutěží byl běh připravený pro ty nejmladší psovody,  i pro ty děti,které se svým pejskem agi nikdy neběžely. Pokud pejsek nezvládl překonat nějakou překážku,třeba tunel,musel to za něj dohnat páníček:-)Děti tak přeskakovaly překážky,nebo prolézaly tunel. K tomu si daly úkoly čistě pro ně, jako byl třeba slalom s pálkou s míčkem, co nesměl spadnout, nebo skákání v pytli. Dětí se nakonec účastnilo devět a vítězi pro nás byly všechny děti!!

 

Po vyhlášení těchto dvou speciálních kategorií se šlo závodit dále. A abychom nebyli tradiční jako všude jinde a dali jsme možnost třeba ještě i štěňátkům si zaběhat, vyhlásili jsme na rozběhání agility hru GAMBLER. Pravidla jsou jednoduchá, každá typ překážky má určitou bodovou hodnotu a cílem bylo za 25 vteřin posbírat co nejvíce bodů. Na start se postavilo celkem 35 dvojic, kdy 1.místo svým zběsilým letem získala Bára Múdra se Saxankou(Psí škola Kopaniny), v těsném závěsu skončila Žaneta Klánová s Figem(ZKO Klášterec) a třetí byla po dvou rozstřelech kvůli bodové shodě Jana Kotounová s Ájou(Psí škola Kopaniny).

 

Po gamblerovi přišly na řadu již tradiční běhy - agility a jumping, obojí rozdělené na závodící a nezávodící.

V agility se v kategorii S nejvíce dařilo Natálce Rudolfové s Buddym(Psí škola Kopaniny), 2.byla Tereza Juriková s Lilly( Agility Dolní Rychnov)a třetí Rennová Markéta s Larou(Psí škola Kopaniny).  V jumpu byla první nejstarší psí závodnice našich závodů, Dixi se svou paničkou Dominikou Lokingovou(Psí útulek Cheb), 2. opět Natálka Rudofová s Buddym a třetí  opět Markéta s Larou.Fenečka Dixi si odnesla i speciální cenu pro nejstaršího pejska závodů!

 

Agility nezávodících kategorie M ovládl Michal Vágner s Ricem (ZKO Aš), 2.Nováková Veronika s Perlou (ZKO Kynšperk n.Ohří) a třetí byla Benešová Lenka s Lailou (Psí škola Kopaniny). V jumpingu si pro první místo doběhl Klaus Guske s Jessy (ZKO Klášterec), 2.Michal s Ricem a třetí byla opět Nováková s Perlou. 

 

Lková kategorie měla v jumpu i v agility jasné vítězky, oba běhy si nejlépe vedla Danka Havle s Benu (Psí škola Kopaniny), v agi byla 2.Kodytková Renata s Kvidem (ZKO Klášterec) a třetí Iveta Horová s Brittem (Psí škola Kopaniny), která byla i 2. v následujím jumpingu a třetí místo jumpu získal Tomáš Vazač s Mijou (ZKO Klášterec).

image  image

V závodících byly výsledky velmi obdobné, kategorii M v agi i jumpu ovládla Tereza Wimmerová s Jenny (ZKO Aš).

image

Kategorie L měla také shodné výsledky - 1.byla Šárka Smolíková s Maxem, 2.Bára Múdra se Saxanou a 3.Anna Kábová s Eby , všechny z domácího klubu.

image

Jen v kategorii S byly drobné změny. Jumping i agility vyhrála Žaneta Klánová s Figem, 2. a 3.místo si prohodily Petra Petrů s Montym a Denisa Vaněčková s Dobbym, obě od nás.

imageimage

V součtech byl šerpou, pohárem a velkým pytlem krmení ohodnocen každý nejlepší tým. V nezávodících to tak za kategorii S byla Natálie Rudolfová s Buddym, M - Michal Vágmer s Ricem a L Dana Havle s Benu. V závodích to byla v kategorii S Žaneta Klánová s Figem, M - Tereza Wimmerová s Jenny a L Šárka Smolíková s Maxem.

 

Obrovské díky patří našim sponzorům, bez kterých by to nešlo. Za úžasné věcné ceny děkujeme

ZverimexPajtaš

krmivo pro psy - Úvodní strana

CHS OD HALÍŘŮ

Sl. Lenka Benešová - stáj NADĚJE KOPANINY

Sl. Lenka Brožová

 

image image

image image

Závody se opravdu vydařily a my doufáme,že příští rok se sejdeme v ještě větším počtu!!

Fotografie ke shlédnutí zde: 

http://mates0219.rajce.idnes.cz/1._Kopaninsky_hop_24.8.2014/#

 

NEOFICIÁLNÍ ZÁVODY Plzeň Břasy 26.7.2014

 

Máme za sebou velmi úspěšný výjezd na neoficiání závody agility do Břasů u Plzně. Jelo nás tentokrát opravdu hodně, zastoupení jsme tak měli téměř v každé kategorii.

 

 

TUNELOVÝ BĚH - dvě kola - štěnda

Sloučená kategorie S/M - Petra petrů a Sisi - 1. a 2.místo

Kategorie L - Petra Vrzáková a Dix - 1. a 1.místo

 

ZÁVODÍCÍ- jumping, agility,součty
Bára Múdra a Saxana - 2.,6. a 3.místo
Anna Kábová a Eby - DIS a 3. místo, součty bez umístění
Denisa Vaněčková a Dobby - DIS a 1.místo,součty bez umístění

 

NEZÁVODÍCÍ - jumping, agility, součty
Natýsek Rudolfová a Bady - 10.místo, DIS, součty bez umístění
Natýsek Rudolfová a Laila - 6.,5. a 5.místo

Lenka Doležalová a Belli - 4.,11. a 8 místo
Danka Havle a Benu - 15.,15. a 14 místo
Danka Havle a Phoebe - DIS, DIS, součty bez umístění

Ivetka Horová a Britt - 3.,7. a 3.místo

OTEVŘENÝ BĚH
Bára a Saxana - 4. místo
Anička a Eby - 9.místo

OFICIÁLNÍ ZÁVODY agility PLZEŇ KŘIMICE

Na další ofiko závody do Plzně vyrazila jako jediná Šárka s Maxíkem. Dva běhy sice skončili DIS, ale zato ten poslední to vše pořádně ukázali a doběhli na krásném 5.místě! Gratulujeme!!

 

INTENZIVKA 14.-15.ČERVNA

Sobotní skoková gymnastika s Katkou Lerlovou a odpoledne zajímavé parkury a nácvik vedení, kdy jsme jako psovodi museli absolvovat parkur bez slovních povelů, další pro změnu s rukami v kapsách,ať si opravdu uvědomíme,jak psiska reagují na naše pohyby těla. Večer byl úžasný, posezení,grilovačka...několik nadšenců na place i přespalo do neděle:-) Neděle byla plná parkurů, ráno trochu obtížnější trasy pro závodící a pokročilé týmy, odpoledne byl prostor pro začínající týmy.Celý víkend byl zakončen zábavným parkurem, kdy se psovodi rozdělili do dvojic a první parkur absolvoval pes - jeden z týmu psovodů poslepu, kdy "pes musel prokázat,jak si prošel trať před během, a psovod si uvědomit, jak je důležité dávat jasné povely, v druhém parkuru se role obrátily, tentokrát se běželo bez šátku,ale na jiné trase a psovod musel ukázat pořádné vedení "psa". Celý víkend byl opravdu úžasný!!!Díky všem zúčastněným!!!

Dorazili pejskaři z Prahy, Varů,Klášterce nad Ohří,Sokolova i z Plzně, takže účast byla orpavdu hojná!

Více fotek na našem FB.

Nové členky

Přidány nové dvojice:-)Jana s Ájou a Petra se Sisi:-)

Psí škola v mateřince:-)

2.června vyrazila Bára s Merlíkem a Saxankou do mateřské školky. S dětmi si povídala o tom, jak se chovat  a hlavně nechovat k pejskům a plno věcí si mohly samy vyzkoušet.

TROJZKOUŠKY V MRTNÍKU

Poslední květnový víkend jsme ve složení Šárka - Max, Bára - Merlin, Saxa. Anička - Eby  a jako doprovod Petra se Sisi vyrazili na trojzkuošky do Merníku,které pískala Katka Lerlová. Parkury byly krásné a běhavé, a nejlépe si s nimi poradila Anička s Eby, které přidaly na svých druhých ofiko závodech hned 3 splněné zkoušky a získaly 2.místo! Tím pádem mají splněno do dvojek a do roka je čeká přestup! Merlinek válel, běhal krásně,samostatný slalom, perfektní rekace...až na zónovky,ty tady všechny skočil:-( Takže si odvezl 8.,9., a 12. místo a k tomu plno chyb:-) Saxanka měla zas samou DISkotéku, řádila,lítala,vřeštěla...ona si parkury evidentně i přesto užila a to je to hlavní:-)Polepšila se se slalomem a  zóny byly také super.Šárka s Maxem poprvé nastoupili v A2 kategorii a popasovali se s tím skvěle!!Sice 2x DIS,ale jednou nádherný běh  a nakonec z toho bylo 6.místo!! Takže vcelku podařené závody,co?:-)

VÍKEND PLNÝ ZKOUŠEK 17.-18.KVĚTNA

Tento víkend jsme vyrazili ve  složení Bára a Merlin se Saxou, Anička s Eby, Šárka s Maxem a Martina s Montym na ofika do Marjánek. Víkend to byl velmi úspěšný, Merlinek, Eby a Max mají po dvou splněných zkouškách, Monty dokonce tři! Merlík si ve zkoušce doběhl  i pro zlato!Maxík si odvezl bronz! V sobotním jumpu nejlépe z naší bandy doběhl Merlík - 20.místo/54. V nedělním to byla Eby - 16.místo/54 psů. Max doběhl zkoušky na 3. a 4. místě, Merlin na 1. a 6., Monty 4.,6.a 7.místo. Saxa si sice žádnou nesplnila,ale doběhla 8. a 10. Super úspěšná výprava:-)

AGILITY PŘEKÁŽKY

Konečně máme vybavení pro agi kompletní:-)

NÁROČNÝ A SUPERÚSPĚŠNÝ VÍKEND 25. - 27.dubna

NEOFICIÁLNÍ ZÁVODY AGILITY KAZNĚJOV 26.4.

Na neofika kousek od Plzně tentokrát vyrazila za naši školu jen Anička s Eby a Šárka s Maxíkem. Ale výprava to byla opravdu úspěšná, Šárka si s Maxíkem v kategorii závodích doběhla pro krásné první místo v agility a Anička s Eby dovezly hned medaile dvě - třetí místo v agility a o stupínek lépe si vedly v jumpu - tedy 2.místo!! Oběma dvojicím se opravdu dařilo,krásnými čistými běhy ukázaly, že na medailová místa opravdu patří! GRATULUJEME!!!

 

 

SEMINÁŘ HOP NA BALÓN A KLINIKA

V pátek dostala Bára úžasnou příležitost strávit den na rehabce pejsků na jedné klinice v Praze.Koukání ,vyzvídání, konzultace případů...to vše bylo možné díky pozvání úžasné Katky Plačkové. V sobotu pak vyrazila na seminář o balančních technikách vedený právě Katkou. Doprovod jí dělala Saxanka, která si opravdu vzorně zacvičila. Z kurzu si Bára odvezla cetrifikát. Katko DÍKY!!

 

ZKOUŠKY PASENÍ ZVOP

V sobotu vyrazila Míša s Ninou, Barunkou a Morískem do Protivce u Žlutic splnit si zkoušku z pasení ZVOP. Všichni tři zkuošku úspěšně splnili a nyní už se připravují na další zkuošky,které se zde budou konat na podzim.

 

 OFICIÁLNÍ ZÁVODY AGILITY DOLNÍ RYCHNOV 21.4.

Na první letošní ofika vyrazila Bára se Saxou a Merlinem, Šárka s Maxíkem a premiéru si zde rozhodla odbýt i Martina s Montym. 

Saxanu čeklao přeměření a zařazení do velikostní kategorie a nakonec padla do L. Monty je jasné S. 

Dva parkury byly zkouškové, tady si suverénně nejlépe vedla Šárka, která si s Maxem doběhla pro dvě medaile, pro 1. a 2.místo a ještě si splnili 2 postupové zkoušky do A2. Merlík si doběhl pro jedno třetí místo.

 

 

NEOFICIÁLNÍ ZÁVODY AGILITY DOLNÍ RYCHNOV 20.4.

V neděli jsme vyrazili ve složení Bára - Merlin a Saxa, Dušan a Dobby, Anička a Eby, Anička a Skipp, Iveta a Britt, Natálka a Buddy, Šárka a Max a za kurzisty Lenka s Bellčou.

Závody byly pojaté jako tréninkové, bylo možné si tak každý běh nejprve proběhnout nanečisto a poté naostro. Tunelový běh ovládla Saxanka s jednoznačně nejrychlejším časem. Merlin si doběhl pro třetí místo v jumpingu. Úžasný výkon předvedl Dušan s Dobbym, se kterým normálně běhá Denisa,ale po úraze z Rokycan má doběháno:-( Kluci se ale strašně snažili,až z toho bylo 3. místo v tunelech a pak první a třetí v agi a jumpu!! Další medailistkou byla Natálka s Buddym, kteří si odvezli 2 medaile. Skvělé výkony předváděl i zbytek naší party!!

 

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ PROVOZU V KOPANINÁCH

V sobotu 19. dubna jsme slavnostně zahájili provoz v Kopaninách.Počasí nám přeje,tak už není potřeba jezdit trénovat do haly a už začneme běhat venku. 

Na zahájení bylo možné si zkusit proběhnou parkur agility a podívat se na ty,kteří už agi nějakou dobu dělají při práci. Také si každý mohl zkusit s pejskem zacvičit na míčích nebo se proběhnout na běhacím páse. Zájemci o výstavy si mohli nechat poradit s úpravou a přípravou psa na výstavu. Pejsci se vyřádili,páníčci se pobavili.Pevně věříme,že se spoustou návštěvníků našeho zahájení se budeme potkávat i dále:-)

 

4.rokycanská skočná - 1.letošní neoficiální závody agility

Letos jsem opět vyrazili do Rokycan, kam jezdíme pokaždé.První letošní závody se docela i vydařili:-)Psiska si vyloženě užívala travnatého povrchu, po zimní dříně v hale na písku se jim konečně běhalo úplně lehce, tak nám to dávali pěkěn najevo:-) Bára startovala s Merlíkem a se Saxou. Merlinek si travičku opravdu užil a svým zběsilým během si vyběhali dvakrát DIS:-) Saxanku čekal první jump a agility v její kariéře. A vyvedl se skvěle, dvakrát si doběhla s paničkou pro druhé místo a v součtech to bylo dokone místo první:-) Dále si výborně vedla Anička V. se Skippem, kteří si v agi doběhli ve své kategorii pro zlato!!! V jumpu si pak taky doběhli pro DIS. DIS si vysloužila i Anička K. s Eby v jumpu,kdy holky torchu zabloudily, ale v druhém běhu si v nejobsazenější kategorii - 22 psů, doběhly pro místo šesté. Iveta s Brittem také jednou DIS, podruhé krásné 9.místo a to i potom, co si Ivet na parkuru ustlala:-) Největší smůlu měla Denisa s Dobbym, které si v agi suveréně běžely pro zlato,ale DISkli se na poslední překážce a aby toho nebylo málo, v druhém parkuru si Denisa zlomila záprstní kůstku a skončila na chíře:-( Tak jí držíme palce,ať se co nejdříve uzdraví a zase naší partu doplní!!!!

 

TUNELY!

Konečně nám dorazily nové tunely na agility!

 

 

28.3.2014 1.společný canicrossový trénink

V pátek jsme vyrazili na 1.trénink canicrossu pod vedením zkušených trenérů z Plzně. Z naší party se účastnila Bára s Merlinem a Saxou, Markéta s Larou a Meggie, Pe´tka s Foxem, Lukáš s Corčou a Benem, Jana s Ájou, Anička s Eby a další možná časem noví členi naší bandy:-)Pořádně nám ukázali jak se rozběhat,rozvcičit, probrali jsme a vyzkoušeli vhodné postroje a ostatní pomůcky a vůbec si užili fajnový páteční společný podvečer:-)

 

23.3.2014 INTENZIVKA S MONČOU ŠALING KLADNO

Neděli jsme strávili pěkně sportovně. Bára s Aničkou vyrazily intenzivku na Kladně s Mončou Šaling(2.místo v družstvech na MS 2012).Merlin a Saxa se měli střídat,  jenže ráno přišly na Skipa zdravotní problémy a bylo po běhání. Tak si Anička zkusila,jaké to je běhat s borderkou a na intenzivku si vzala Merlinka, takže borderáci oba běhali celou intenzivku. Merlík s ní celé odpoledne odběhal naprosto dokonale, na to,že ti dva spolu nikdy neběhali, to byl úžasný výkon!Saxanka opět udělala obrovský kus práce, slalom a náběhy má zase o něco lepší, trochu se zase osamostatnila. Máme další cenné zkušenosti!!!

 

SAXANKY VIDEO Z INTENZIVKY!!!!

BĚHACÍ PÁS DORAZIL

 Vybavení pro rehabilitace pejsků je doma. Plno balančních pomůcek, běhací pás...Než si někdo řekne,že raději vezme pejska na procházku, než že ho nechá ťapat na páse...Samozřejmě pás se neobjednal za účelem flákání se a válení u televize,kdy si pes odběhne hodinku na pásu. Pás bude sloužit pejskům při rehabilitaci po úrazech,kdy je veterinářem doporučena pravidelná pomalá chůze, dále ho bude možné využívat při kondičních cvičeních hlavně psích sportovců v kombiance s cvičením na balančních pomůckách. Pás bude umístěn ve veterinární ordinaci v Aši u MVDr.Pacltové.

 

COURSING Karlovy Vary 2.3.2014

V neděli několik našich členů vyrazilo do Varů zkusit coursing:-) Markéta Rennová  a její holky už to mají zmáklé,tak nám vše vysvětlila a vlastně to byl její nápad sem jet:-) Zúčastnila se Bára M. s Merlinem a Saxanou, Markéta s buličkama, Šárka S. s Maxem a Denisa V. s Dobbym.

image image

image image

ÚNOR 2014

AGILITY PŘÍPRAVKA

Začátečníků je stále víc a víc a proto plánujeme otevřít souběžně druhou skupinu začátečníků.

image image

VÝSTAVA PSŮ MOLDÁVIE 8.- 9.2.  

Obrovský úspěch Míši a její Niny. Kurz Příprava na výstavy pod jejím vedením můžete navštěvovat i v naší psí škole.

MultiChampion Saussurea True Love - Nina - out of Ch.Thornapple Shaking All Over & ThunderBays Remmber Me Saussurea - won this weekend 6x CAC, 2x CACIB, 4x BOS, 1x BOB and is now Champion Moldavia, Champion San Marino, Champion Philippines, Champion Besarabia.

 

KLUBOVÁ TRIČKA

 

INTENZIVKA AGILITY 18.1.2014

Intenzivní sobotní trénink v jezdecké hale v Chebu pod vedením zkušené závodnice a trénerky Jany z Klášterce nad Ohří:-) Intenzivky se účastnili všichni členi našeho agi týmu. Zase jsem se toho plno naučili, vyzkoušeli si plno nových věcí a užili si super den ve společnosti našich milovaných pejsků.  

 

 

VÝSTAVA PSŮ NORIMBERK 2014

Další úspěchy naší lektorky Míši a její australčí smečky.