Novinky 2017

2017

 

31.12.2017 Vystoupení ve Františkových Lázních

Neflákali jsme se ani poslední den roku 2017!!! I když dogdancing zatím není naší hlavní parketou a naši členi se mu věnují sami za sebe a trénují doma, zvládli jsme připravit krásné vystoupení pro dva františkolázeňské hotely, kde jsme jejich hostům krátili našimi vystoupeními čekání na půlnoc:-) Děkuji úžasné trojce Evě, terce a Verče N. za opravdu poctivou přípravu! Aschenka,Jenny i Boorinka pracovaly na plný plyn a v ne zrovna jednoduchých podmínkách to zvládly na jedničku. Jídlo, lákání hostů, na poslední chvíli daleko menší prostor pro tanec, než byl předem naměčen....s tím vším se musely naše týmy poprat. Psí škola Kopaniny tak frčí na všech frontách :-)

Na videích se pracuje!

 

TERMÍNY SOUČASNÝCH LEKCÍ

AGILITY

Úterní lekce 16:00-17:00 pouze pro A2 a A3 závodníky, soboty otevřené všem 13:00-15:30. Aktuální termíny a jejich obsazenost vždy na FB v příslušné skupině. Cvičíme v Chebu v hale. V případě zájmu účastnit se jako host z jiného klubu kontaktujte Báru Múdrou.

HOOPERS

Halový kurz soboty 15:30 - 17:00 - plně obsazen. Možno přijít jako divák po předchozí domluvě s  Dášou Tabery.

POSLUŠNOST

Cvičí se v Kopaninách na hřišti! Nyní probíhají lekce poslušnosti v termínu : NEDĚLE 10:00 - 11:00. Přihlašování ve FB skupině! V případě zájmu kontaktujte Šárku Šestákovou.

 

11.11. "Vánoční večírek"

Tradiční zakončení sezony v podobě vánočního večírku nemohlo chybět ani letos. Tentokrát se to muselo trošku posunout, aby se ho stihlo zúčastnit co nejvíce lidí. Nejen že se letos k agiliťákům přidalo plno poslušňářů,ale přijelo i plno přátel nebo partnerů našich členek. Přijelo se představit a posedět s ními i plno našich absolventů začátečnických agility kurzů,kteří se k nám do party přidají na stálo:-) 

Samozřejmě nemohla chybět klubová schůze, kdy se řešilo,co se vše letos zvládlo a halvně co nás čeká v příštím roce. Po těchto nutných oficialitách došlo na shlédnutí tradičních úžasných videí a vyhlášení poháru agility o NEJ PSA 2017. Letos si Šárka připravila i kategorii Poslušňák roku, která byla novinkou. 

 

Protože jsme orpavdu ta nejlepší banda, nemohli jsme dopustit, aby naše skvělá Peťula Petrů s námi nemohla být. Takže i když byla pomalu 200 km daleko, díky videopřenosu byla vlastně celou dobu s námi:-)

  

Děkuji všem za krásný večer a za moc milý dárek, který jsem od vás všech dostala. Jste všichni do jednoho úžasní!

Bára Múdra

VÝSLEDKY KLUBOVÉHO POHÁRU 2017

 

POČTY MEDAILÍ ZA CELÝ TÝM

 

72 ks za rok 2017 (56 ks 2016)

z toho

21 x ZLATO

28 x STŘÍBRO

18 x BRONZ

5x CELKOVÝ VÍTĚZ SOUČTŮ

 

CELKOVÉ POŘADÍ!

Bodované závody,tábory,intenzivky,hala a brigády

 

1.místo - Michal Vágner a Rico – 142 b.

2.místo - Jitka Křížková a Minnie – 132 b.

3.místo - Bára Múdra a Saxana – 125 b.

4.místo - Anička Kábová a Blue – 115 b.

5.místo - Eva Kiefer a Ascha – 103 b.

6.místo - Dáša Tabery a Apík – 96 b.

7.místo - Anna Kábová a Eby – 92 b.

8.místo - Ladislava Tothová a Hubert – 89 b.

9.místo - Bára Múdra a Merlin – 75 b.

10.místo - Verča Nováková a Perlička – 55 b.

11.místo - Terka Wimmerová a Maggie – 50b.

12.místo - Petra Petrů a Sisi – 46 b.

13.místo - Terka Wimmerová a Jenny – 39 b.

14.místo - Kačka Hroníková a Kačenka – 34 b.

15.místo - Verča Nováková a Boorinka – 33 b.

16.místo - Michal Vágner a Baddy 23 b.

16.místo - Danka Havle a Benu – 23 b.

17.místo - Jana Kotounová a Kira – 20 b.

17.místo - Ivča Havlová a Scretchy - 20 b.

18.místo - Gabinka Farářová a Charlie – 10 b.

19.místo - Jitka Wernerová a Puňťa – 5 b.

19.místo - Markéta Brožová a Lara – 5 b.

20.místo - Lucka Dlouhá a Frankie – 4 b.

 

 

Jednotlivé vyhodnocené kategorie

A0 a přestupy A0-A1,A1

Ladislava Tothová a Hubert – 89 b.

Verča Nováková a Perlička – 55 b.

Kačka Hroníková a Kačenka – 34 b.

Verča Nováková a Boorinka – 33 b.

Michal Vágner a Baddy 23 b.

Jana Kotounová a Kira – 20 b.

Ivča Havlová a Scretchy - 20 b.

Gabinka Farářová a Charlie – 10 b.

Jitka Wernerová a Puňťa – 5 b.

Lucka Dlouhá a Frankie – 4 b.

Markéta Brožová a Lara – 5 b.

 

PŘESTUP A1 – A2

Michal Vágner a Rico – 142 b.

Jitka Křížková a Minnie – 132 b.

Anička Kábová a Blue – 115 b.

Eva Kiefer a Ascha – 103 b.

Dáša Tabery a Apík – 96 b.

Terka Wimmerová a Maggie – 50b.

Terka Wimmerová a Jenny – 39 b.

Danka Havle a Benu – 23 b.

 

A2

Bára Múdra a Saxana – 125 b.

Bára Múdra a Merlin – 75 b.

Petra Petrů a Sisi – 46 b.

 

A3

Anna Kábová a Eby – 92 b.

 

Nejvíc DIS

13x Anička a Blue

11x Jitka a Minnie, Verča a Perlička

 

VIDEA!!!

 

ÚSPĚCHY V AGILITY 2017

 

AKCE POŘÁDANÉ PSÍ ŠKOLOU KOPANINY 2017

 

NAŠE KOPANCE A NEPOVEDENÉ ZÁBĚRY :-)

 

5.11. Poslední letošní coursing

Tak jsme si letos naposledy zaběhali, počasí nám opravdu přálo a dalo se tak využít i listopadového termínu. Jako vždy se sešla skvělá parta, ač bylo pár nepříjemností s narychlo odhlášenými pejsky a někteří se ani neomluvili, nijak nás to neodradí a běhání budeme dělat i příští rok. Jen možná trochu poupravíme podmínky konání.

 

Podzimní brigádka a úklid

Listí,listí,listí...větve, vichřicí zničené oplocení a mnoho dalšího nás čekalo před zimou na cvičáku pofackovat. A podařilo se.Sešla se nás skvělá parta, všechno se zvládlo za jedno dopoledne a ještě jsme si krásně potrénovali agi:-)

14.10.

Opět nabitý den... hoopers, agi i flyball

Krásné počasí jak na objednávku a sobota k tomu. Co víc si přít pro pořádání intenzivky hoopers:-) Dáša uspořádala intenzivku pro své klienty i nováčky, přidala k tomu nějaké to povídání o hoopers a připravila si pro všechny několik soutěžních běhů:-)Všem se to moc líbilo, ostatně jako každá její hodina. Svědčí o tom i fakt, že za ní jezdí klienti až z Plzně nebo Karlových Varů. Jen tak dál Dáši!

 

Před hoopers nemohly chybět tradišční sobotní agility tréninky, kdy hlavně Terka pořádně makala a připravovala se na svou účast na blížícím se mistrovství bíglů.

 

A odpoledne zakončila Bára se Saxou a Evča s Ašenkou na flyballu s Flyvaryors. Saxanka dnes na svém třetím tréninku zvládla celou dráhu tam i zpět jak profík:-))

 

8.10.2017

Poslední letošní intenzivka

Propršenou říjnovou neděli jsme strávili na parkuru opět pod vedením našeho Zdendy Straky. Opět krásné parkury, super práce, plno nového, plno užitečných rad a věříme,že nás to pět o pořádný kus posunolo dopředu. Obě skupiny, ranní i odpolední, byly do posledního místečka obsazené během chvilky a všichni tradičně nadšení, i ti,kteří s ním cvičili poprvé. Už aby bylo jaro a zas jsme společně potrénovali! Zdeňku DÍKY!

 

 

 

Šumava - společná dovča nejen agiliťáků

Že společný koníček sbližuje je normální, u té naší bandy to fakr platí mnohonásobně. Letos jsme tak na společnou dovolenou na Šumavu vyrazili opravdu v parádním počtu! Bára s Pavlem a Majdou, samozřejmě Saxanka s Merlinkem, Jíťa s dvěma dětmi a Minnie, Láli s Hubíčkem, Anička s rodinou a Eby a Blue a Peťula s Lukášem se Sisi a Lady! Krásné 4 dny plné výšlapů a výletů ..Poledník, Prášilské jezero,jezero Laka,Velhartice, Srní a vlčí stezka...Tak za rok určitě znovu:-)

 

23.9. - Závody agility i koupačka

Předposlední zářijovou sobotu jsme měli pěkně nacpanou:-) Nejen že celé dopoledne probíhaly na cvičáku tréninky agility, poslušnosti, odpoledne pro změnu patřilo hoopers. Ale také někteří z našich členů vyrazili na oblébené závody do Rokycan a jiní zas na uzavírání koupaliště do Německa.

Na závody do Rokycan vyjela Anička s Blue, které se nejlépe umístily na 4.místě ve zkoušce a Jitka s Minnie, které byly ve zkoušce na 2. místě. V jedničkách běhala Verča s Perličkou,také se jim zadařilo nejlépe doběhnout na 4.místě. Holkám moc gratulujeme!

Bára s Merlinem a Saxanou, Eva s Aschenkou a Iris s Honey vyrazili do Hofu na místní koupaliště, které na konci sezony otvírá brány pejskařům a část vstupného jde na útulek v Hofu. Takže holky si nejen s psíky užily trochu netradiční koupačku, letos už nejspíš poslední, ale také podpořily dobrou věc.

Počasí opravdu přálo, byl to skvělý den pro všechny!

  

Děkujeme Jochen Bake za krásné fotografie. Brzy dodáme vlastní.

Vary 2017

Sobotní propršený den většina z nás trábvila na závodišti ve Varech. Někteří závodili v agility,jiní vystavovali. A opět jsme se nenechali zahambit! Ve zkouškách LA2 běhala Bára se Saxou, Danka s benu a Anička s Blue, která dosáhla na krásné 3.místo. V dvojkových Skách byly holky ještě úspěšnější, tady se spoul na bedně potkala Evča s Dášou, kdy Dáša s Apíkem brali 3.místo a Evča s Aschenkou místo první! V Mkách tentokrát běhala jen Jíta s Minnie a tentokrát se holkám tolik nedařilo.

V jedničkách běhala Verča s Perličkou i Boorinkou, pro hluchou Boorinku to byla první ofika. Perlička si doběhla pro 1.místo a splněnou první zkoušku do dvojek. Stejně úspěšná byla i Láli s Hubíkem, kteří si doběhli na 2.místě pro poslední zkoušku potřebnou pro přestup do dvojek, na jaře tak již vyběhnou ve dvojkách:-) A poslední naší jedničkářkou byla Jana s Kirou, která běhala moc hezky,ale bohužel se stále trápí se slalomem a i tady je to stálo odmítačky a následný DIS.

Ve výstavních kruzích se pohybovali nejen naši kurzisté z poslušnosti a z agi,ale také ostřílený vystavovatel Míša s Badíkem a Peťka s Lady. Oba si odvezli ocenění nejvyšší!

Všem moc gratulujeme!

  

Certifikovaná instruktorka hoopers je NAŠE!!!

Tak naší Dáše se to povedlo! Dáša složila zkoušky na instruktorku HOOPERS a je tak na celém západě zatím jediná,které povede kurzy! Završila tím několikaměsíční velmi poctivou přípravu, kdy se hoopers věnovala teoreticky i prakticky, objížděla místa,kde se s hoopers v ČR už nějak začalo, neoficiální závody, uspořádala seminář u nás a studovala a studovala. Je nám opravdu ctí v anší psí škole tento sport rozjet, a kord když máme opravdu proškolenou a zkušenou paní učitelku :-) Jste u nás tak v těch nejlepších rukách od samého začátku!

Více k celému průběhu zkoušek a školení pohledem Dáši: 

"Ve dnech 9.9.- 10.9.2017 jsem se zúčastnila 1.oficialního workshopu HOOPERS a následně 1.oficiálního školení instruktorů pro výuku tohoto nového psího sportu v ČR. Seminář vedli odborníci na slovo vzatí,kteří se psími sporty zabývají již 15 let.Rachelle Huismans Lardenoye a Milko Kurvers. Majitelé neziskové mezinárodní organizace WOOF@WORK. Tito dva profíci jsou jediní oprávněný vydávat certifikáty novým instruktorům v rámci Evropy.K těmhle kapacitám jsem se dostala na seminář a během 2 dnů jsem získala poznatky a návody o kterých se mi ani nesnilo. První den začal teorií o HOOPERS o které jsem si myslela,že mám dokonale našprtanou.V ČR jsme všichni přesvědčeni,že existují pouze 2 varianty psího sportu HOOPERS. Omyl.Jen v Holandsku existují 3 rozdílné školy HOOPERS a každá škola se dělí minimálně na dalších 5 odvětví.Americka škola má nesčetné množství škol a je zcela odlišná od škol holandských. Další školy vznikly i v blízkém Německu a Belgii.Co se týče ČR tak zde nejsou ještě zcela dána kritéria pro zřízení vlastních škol HOOPERS,ale podle vypracovaných řadů a pravidel se ubíráme cestou Holanďanů.Ale zpět k vlastnímu semináři. Po dvouhodinové teorii o vývoji HOOPERS ve světě jsme přešli na praktickou část. Byli jsme seznámeni s technikami výuky a s překážkami;vyfasoval skripta a dostali volno na studium.Druhy den začal opět teorií a promítáním filmů.Po skončení náročné teorie jsme se přesunuli na agility halu a začal praktický výklad s učením postupů a rozborem jednotlivých kroků.Po poledni pauze začal trénink se psy a dokud jsme nesplnili daný úkol na jedničku tak jsme nesměli opustit parkur. Po odpolední pauze jsme složili písemný test a byl nám zadán prakticky a ústní test.Naším úkolem bylo připravit první 3 lekce pro absolutního začátečníka,který nikdy nic nedělal se svým pejskem a provést ho úspěšně rychlokurzem tak aby to zvládnul.Na figurantech jsme pak skládali zkoušky.Náš tým já a Apik jsme byli středem zájmu.Oba jsme byli malinkatí vzrůstem a oba jsme měli strašnou touhu stále pracovat.Profesionální přístup škoĺícího týmu nás ale semknul a zkoušky složili všichni. Celý seminář nás provázela a do češtiny předkládala Iva Paštová žijící v Holandsku.A její překlad a přístup byl naprosto úžasný.Seminar se konal v prostorách bývalého JZD v Jenštejně,kde jsou bývalé hospodářské haly předělán na kobercove výcvikové haly většiny psích sportů a zábavy."

 

DÁŠO GRATULUJEME!!!!

 

 

Rozloučení s létem 9.-10.9.2017

Tradiční závody v Marjánkách by snad už bez naší účasti nemohly být. Tentokrát byla naše parta dost početná a hezky se to odrazilo i na zisku medailí :-) 

Sobota začla otevřeným během jumpingu. Nejlépe se dařilo Aničce s Blue, které si doběhly pro 3.místo v konkurenci 45-ti Lkových psů! Následovaly zkoušky, kdy ve svém prvním startu ve dvojkách hned brala medaili Eva s Aschou za 3.místo a Michal s Ricem za 2.místo. V závěrečném běhu agility to všem natřela Bára se Saxanou, které se postaviliy na stupínek nejvyšší,tedy 1.místo a nechaly za sebou 43 dalších dvojic.

V neděli se v medailové krasojízdě pokračovalo, opět si ve zkoušce medaili obhájila Eva s Aschou,tentokrát 2.místo! Oba otevřené běhy sbírala medaile Jitka s Minnie, jednou to bylo 2.místo a poté 1.místo.  Zkouškový běh sedl i Báře se Saxanou, které doběhly na 2.místě a splnily si tak další postupovku do trojek.

Navíc Bára se Saxou byly jednou ze všech Lkových dvojic, které doběhly všechny otevřené běhy za celý víkend. A výborné výsledky jim přinesly celkově 1.místo!

Ostatním to sice necinkalo, ale všichni podávali velmi stabilní a skvělé výkony, témeř vždy se všichni umístili v první třetině výsledného pořadí. Svou premiéru si dal ve veteránech i Merlinek a užil si to opravdu pořádně. Lítal na snížených skočkách jako za mlada a tak to byla pořádná DISkotéka.

Veškeré výsledky najdete v sekci Výsledky 2017.

 

 

 

 

Za fotky děkujeme Míšovi Vágnerovi: https://www.zonerama.com/mvagner1/Album/3692867

 

Lady na výstavě 10.9.

V neděli 11.9.2017 byla Lady s paničkou Peťkou na své 2.výstavě. A výsledky si přivezly krásné! VN1 v dorostu a 3.místo mezi nejlepšími v dorostech! Gratulujeme!

Lekce hersenwerku a hoopers už probíhají!!!

Tak už v tom jedeme naplno! Zatím ještě sice není spuštěn ofiiciální kurz, ale zájemci z řad našich členů, klientů a i z řad široké veřejnosti se už mohou s hoopers a hlavolamy pomalu seznamovat. Lekce jsou vypisovány pravidelně na našem facebooku!

 

 

Naše HOOPERS  na internetu: http://zivechebsko.cz/2017/08/26/hoopers-je-sport-ktery-mohou-provozovat-i-stenata/

 

Agility pro začátečníky stále otevřené

Kvůli nadšení nových a nových zájemců je možné se stále přidávat na agility.Nyní jsou dvě stabilní začátečnické skupinky a  pár individuálních tréninků. Je možné se tak po dohodě přidat ještě v průběhu září. V listopadu s venkovním výcvikem končíme a letos v hale žádný začátečnický kurz probíhat NEBUDE! Ti,kteří si stihnou do konce listopadu potřebný počet hodin odchodit, se budou moci přidat k pokročilým při cvičení v hale. Možnost začít s agility tak u nás bude opět až na jaře 2018.

 

 

 

 

Narozeninové ukázky

I na narozeninách našich přátel a příbuzných se najde místo pro ukázky naší činnosti:-) Peťka se Sisi a Lady jely udělat ukázku na fotbalové hřiště a hlavně u dětí to sklidilo obrovský úspěch!

 

COURSING 20.8.

Další skvělé prázdninové běhání je za námi! Tentokrát se sešel opravdu rekordní počet pejsků a opět se paleta plemen zkoušejících coursing pěkně rozšířila. Letos ještě určitě minimálně jedno běhání stihneme!

Více fotek v galerii na zonerama již brzy! Fotila Bára,Pavel i Lukáš:-) 

 

Agility intenzivka pro ZKO Kynšperk nad Ohří a seznamovací hodina s agility pro naše poslušňáře

V sobotu 19.8. byl celý den ve znamení agility. Nejprve si ráno před poslušností přišlo několik zájemců vyzkoušet agility a nutno říct,že je to velmi nadchlo a líbilo se jim to. Takže si k poslušnosti s Šárkou moc rádi přiberou i agility. Je to paráda,když chce někdo s pejskem dělat plno různorodých činností a celý tým to pořádně baví!

 

Pak přijela opět kynšperská banda, která pod vedením Báry trénovala celý den a plno nového se zase naučila. Jde vidět, že týmy na sobě opravdu pracují a od minula udělaly zase velký kus práce. Těšíme se zase naviděnou!

Nikomu vůbec nevadilo, že současně s agility vedle probíhala i pravidelná hodina poslušnosti. Pejsci jsou na to zvyklí od začátku, velmi často pracujeme současně a opravdu se to osvědčilo.Pejsci nemají potřebu vůbec řešit okolní dění a krásně pracují se svými páníčky, jak na straně agility,tak i vedle za plotem na poslušnosti. 

Tréninky hoopers pro 1. zájemce

První hoopers tréninky už probíhají, neváhejte se hlásit! Vypsaný aktuální termín je vždy na našem FB Psí škola Kopaniny. Od konce září už bude možnost začít s kompletním kurzem. Zatím se jedná pouze o seznamovací lekce.

 

 

1. HOOPERS seminář na západě

Tak je to za námi. Vůbec první seznámení s hoopers v našich končinách. Celá akce byla pod taktovkou Dáši, která si tento sport zamilovala a rozhodla se nás do něj zasvětit a začít ho na našem cvičáku vést. Připravuje se velmi zodpovědně na zkoušky na instruktora,které ji čekají v září. I v rámci své přípravy tak sehnala lektorku Sašu Křivohlavou, která k nám přijela a společně s Dášou odtrénovala dvě skupiny zájemců o tento sport. Nechyběla ani teorie,ať vůbec víme,oč se jedná. Cvičilo 12 pejsků, diváků bylo také dost. Většina týmů byla z naší školy, příští seminář už bude pod vedením naší lektorky a bude optevřen i pro cvičící veřřejnosti. Některé z našich týmů tento sport chytl natolik,že v něm budou rozhodně pokračovat, někteří už mají dokonce i závodní ambice :-)  Překážky a vybavení už máme kompletní, takže nic nebrání tomu ZAČÍT!!!

 

Úžasné video z této akce najdete zde : https://www.youtube.com/watch?v=E-4RNXF2ulA&feature=youtu.be

Flyball s Flyvaryors

V sobotu 12.8. vyrazila Bára se Saxanou,Evča s Aschenkou a Láli s Hubíkem potrénovat flyball do Hrádku, kde trénují Flyvaryors. Trénink to byl skvělý, my se zase posunuli o kousíček dál a něco nového naučili. Bylo super koukat i na jejich opravdu skvělé závodní týmy. Tak snad to jednou dotáhneme aspoň trošičku do jejich podoby :-) Už se těšíme na další běhání a děkujeme za pozvání!!!

INTENZIVKA AGILITY SE Z.STRAKOU 5-6.8.

Další parádní běhání pod taktovkou Z.Straky je za námi. Tentokrát pěkně celý víkend! Po oba dva dny jsme se na parkuru vystřídali téměř všichni, naučili se hromadu nových věcí a vůbec si to prostě užili! Většina z naší bandy tu přespávala a tak se večer grilovalo a sedělo dlouho do nočních hodin. Víkend to byl nezapomenutelný a úžasný!

 
    
   
 
FOTKY na FB Psí škola Kopaniny a tady od Míši Vágnera:
 
 
VIDEO OD Peťky
 

SEZNÁMENÍ S FLYBALLEM

Tak už i tento úžasný sport u nás v Psí škole byl vyzkoušen. Děkujeme flyballovému týmz FLYVARYORS, který za námi přijel a věnoval se nám. Dozvěděli jsme se plno teorie, viděli v akci jejich zkušené pejsky, kteří se mimochodem kvalifikovali na mistrovství České republiky a mají za sebou získání 2. místa ve své divizi na mistrovství Evropy! Učili jsme se tak od těch nejlepších! Jelikož několik našich dvojic se projevilo jako velmi nadějných a flyball je moc chytil, už teď si domlouváme tréninky přímo s FLYVARYORS a budeme se vzdělávat a začínáme pořizovat vybavení. Sezona 2018 tak bude i ve znamení nového psího sportu v naší školičce! Můžete se těšit, že flyball bude i v Kopaninách!

 

FOTKY ZDE: 

https://www.zonerama.com/mvagner1/Album/3451729

video tady:

https://www.youtube.com/watch?v=ju3BgtieUHs&feature=youtu.be

HOOPERS!!!!

VELKÁ NOVINKA! Od roku 2018 budou v naší psí škole probíhat pravidelné lekce Hoopers s cetrifikovvanou instruktorkou! Již nyní postupně pořizujme vybavení, něco už máme doma. 

13.8. u nás proběhne 1. HOOPERS seminář pod vedením Saši Křivohlavé. Místa pro cvičící už jsou obsazena. Místa pro diváky jsou ještě volná. Pokud vás tedy hoopers zajímá,přijďte se podívat. Diváci budou mít poté přednostní právo stát se cvičícími na opakujícím se podzimním kurzu! Více info na FB  u Báry Múdré, případně bmcanis@seznam.cz.

  

25.7. SISI narozky

Oslavy narozenin našich psích miláčků nesmí chybět ani letos...Tentokrát třeba Sisinka a její čtvrté narozeniny!Oslaveno po tréninku:-) 

23.7. Brigádka...

Protože flyball musel být o týden odložen, vrhli jsme se pořádně na makání na našem placu. Už se to konečně začíná rýsovat. naše polovina hřiště už je komplet zavezena hlínou, škvára už je pod pěknou vrstvou hlíny. Máme zaseto a už to pěkně leze. K tomu se natíralo a natíralo...

          

 

22.7. NEOFIKA O  Žabího krále

Petra s Lady a Verča s Boorinkou,Perličkou i Dixie vyrazily na neoficiální závody agility do Břasů u Plzně. Pro štěnda to byla premiéra a čekal je tunelový běh. Lady se moc snažila ,ve sloučené kategorii S a M se dvakrát umístila na 4. místě. Na to, že začla s tréninkem tunelů teprve 14 dní zpět... Kdyby ovšem běhala a byla hodnocena jen s eSky, byla by to medailová pozice, tedy 2. a 3. místo.Verča s Dixie byla v Lku na 5.a 6.místě. Perlička se dvakrát DISkla a jednou byla č. Boorinka válela a přivezla dom několik medailí!A to za krásné 2.a 3. místo a přidala i čtvrté. Gratulujeme!

Ač na neofika už nejezdíme, Žabka je taková vyjímka. Příjemné prostředí, fajn atmosféra. Brali jsme to jako takové oťukávání pro ty naše nejmladší. A že se zadařilo!

 

 

16.7. coursing

 

Tradiční kopaniské běhání je za námi. Další termín už je v jednání!

fotky zde: https://www.zonerama.com/BarboraMudra/Album/3378826

 

9.7. 2.KOPANINSKÁ VOŘÍŠKIÁDA

Tak máme za sebou druhý ročník Kopaninské voříškiády. Byl to opět skvělý den, všichni makali a pomáhali co to šlo. Organizačně nám vše klaplo na jedničku, super počasí bylo jen třešinkou na dortu. Sešlo se 21 týmů, které proti sobě soupeřili v několika disciplínách. Výstava,volná disciplína a překážková dráha. Páníčcic pak ještě prokázali své znalosti v kynologickém kvízu. 

Volnou disciplínu zaplnila hlavně čísla s triky a tancem, dále frisbee,nebo hlavolamy. V překážkové dráze tradičně byl velkým oříškem převoz psa v kolečku nebo jeho přivolání přes deku plnou lákadel(hračky,pamlsky)

Ceny v podobě medailí a pohárů a nějakých drobností pro pejska i páníčka si odnesli ti nejlepší všech disciplín. Díky Kanadskému krmivu pro psy a kočky také každý dostal uvítací balíček s krmivem K9 a pamlsky. Děkujeme tak tomuto sponzorovi a Městu Aš za podporu akce!

ODKAZ NA FOTKY: https://www.zonerama.com/Agility/Album/3341681

Věřím, že si to všichni užili stejně jako my pořadatelé a zase se za rok sejdeme!

Kompletní výsledky v události na FB: 9.7.  2.Kopaninská voříškiáda

 

odkaz na video od MVTV: http://www.mvtv.cz/video/1547-druhy-rocnik-kopaninske-voriskady

Během akce se vybíralo na útulek Horní Hraničná u Chebu a povezeme tam 3 plné velké krabice!Děkujeme!

 

 

5.7.2017 Sváteční intenzivka

 

Dnešní den jsme využili celý k trénování agility. Pod vedením Báry se celý den běhalo a běhalo. Přijelo několik týmů z Kynšperka a Sokolova, skupinu doplnilo i pár domácích. Byl to opravdu super den, všech 11 týmů si běhání užívalo, plno nového se dozvěděli, naučili a už teď plánujeme další podobnou akci. Všichni byli opravdu šikovní!!

Běhala Věrka s bostonky, Lucka s Bessinou, Lucka s Čiki, Ivetka s Exíkem. Dále několik týmů z Kynšperka, pro které bylo naše setkání premiérou a bylo to moc fajn. Z našich si zaběhala Vanda s Keysi, Peťka aspoň chvilku se Sisi i Lady a doplnila to Dáša s Apíkem a Jana s Lady.

 

 

 

2.7.2017 Národní výstava Klatovy

A aby toho nebylo za tento víkend málo, ještě jednu novinku máme. Petra s Lady se účastnily své první výstavy a hned si ze třídy dorostu přivezly ocenení VN1! Gratulujeme! 

 

2.7.2017 Praktická přednáška s Evou Štemberovou

 

Pozvání k nám na cvičák přijala Eva Štemberová, odbornice na výcvik psů a hlavně jejich chování. Dlouho byla v kontaktu se Šárkou a nakonec spolu vymyslely praktickou přednášku přímo u nás. Přihlásilo se patnáct cvičících dvojic, problémy těchto pejsků se týkaly hlavně agrese, extrémní bojácnosti apod. Na místě se řešil např. i pejsek trpící autismem, nebo přišla řeč na resocializaci útulkových psů. Eva se věnovala každému týmu, trpělivě a ochotně odpovídala na veškeré dotazy a řešila daný problém. Přednáška byla vemli přínosná i pro velké množství diváků, už jen tyto informace poslouchat bylo fajn.  Tak třeba zase příště, zájem z řad cvičících i diváků určitě byl:-)

 

 

 

1.7.2017 Zahájení prázdnin pro děti ve Františkových Lázních

Dogdancing, triky a agility. Vše v podání našich členů a přátel Psí školy Kopaniny, hromada dětí a zvědavých rodičů a první prázdninový víkend. Tím vším by se dal stručně shrnout tento parádní den. Moc rádi jsme přijali pozvání z františkolázeňského infocentra, které si nás vyhledalo a oslovilo s prosbou zajištění programu akce. Vyhrazena pro nás byla více než půlhodina,kterou jsme využili do poslední minuty a vytrvale bavili diváky. 

Nejprve šla na plac Anička s ovčandou Bellou a Blanka s pitkou Corallinou. Holky předvedly krásnou společnou taneční sestavu na hudbu. Hned po nich na plac šla Terka s Jenny, které si poradily i napříč nesnázím s nemožností pustit jejich připravenou písničku. Zvládly tak na místě sestavu poupravit do nové hudby a povedlo se jim to skvěle! Na závěr tanečních ukázech se předvedla se sérií triků, tentokrát bez hudby, Verča s borderkou Boorinkou.  Diváci byli nadšení a o to srdečnější byl potlesk, když se dozvěděli, že Boorinka je hluchá.

  

Po tancování a tricích Dáša krátce představila své zachráněné čivavky a naťukla problém množíren.

Pak přišla řada na agility. Přijel nám pomoct s ukázkami i Walter s Coudym, za což mu šíleně děkujeme! Dále se v Sku předvedla Dáša s Apíkem, Vanda s Keysi a služebně nejmladší Janča s jezevčicí Lady. Mka zastoupila Terka s oběma svými bígličkami, Jenny a Meggie. Pár překážek a práci na parkuru předvedla i Verča s Boorinkou. V Lku se parkurem jak tři tajfuny prohnalo naše bordeří trio, Merlík,Saxanka a Blue se svými paničkami.

 

Merlinek se pak stal věrným parťákem hromadě dětí, které si chtěly agility zkusit na vlastní kůži. Statečně a hlavně ochotně běhal s každým prckem a poslouchal každý povel. Být to na něm, běhá tam snad ještě dneska:-)

 

Děkujeme za pozvání a třeba zase přístě! 

 

17.6. Rokycanská skočná

Další výjezd na závody agility je za námi. Tentokrát do oblíbených Rokycan.

Svou premiéru ve dvojkách tu má za sebou Jitka s Minnie, které jely přihlášené ještě do jedniček a na místě se rozhodly přestoupit. Také se jim moc dařilo, v MA2 dvakrát doběhly, jednou na krásném 4.místě a potom na 2.místě! Ve stejné kategorii běhal ostřílený závodní tým Michal s Ricem a byly z toho opět dvě mědaile, za krásné 1.a 3.místo! Dvojek se nezalekla ani Terka, které do toho šla s oběma holkami, bohužel se jim moc nedařilo,ale nevadí, příště už to bude super!

Lkové dvojky si zaběhala Bára s Merlíkem i Saxankou a Anička s Blue. Anička s Blue doběhly jednou na 2.místě, pak se nějaké ty chybičky vloudily. Bára se Saxankou  byly nejlépe na 4. místě a Merlík na 6.místě.

V jedničkách běhala Vanda s Keysi, hned si holky doběhly pro krásné 2.místo! Stejně se na bednu postavila i Dáša s Apíkem a 2.místo bylo i jejich. Evča s Ašenkou doběhly nejlépe na 7.místě a Láli s Hubíkem na 4.místě.

   

Byl to moc podařený den a všem gratulujeme k podařeným běhům, i když byly třeba bez medaile! 

 

 

Výlet do zooparku Chomutov

Nejen agility živ je člověk...výletíme:-)

 

5.6. MŠ Okrouhlá

Merlík se Saxankou za sebou mají další výjezd do školky, tentokrát jsme vyrazili až do Okrouhlé! Merlík se Saxankou sem jezdí už několik let a vždy je to tu úžasné. Skvělé a moc šikovné děti, se kterými je opravdu radost spolupracovat. A úžasné paní učitelky. Sem se opravdu moc rádi vracíme!

 

 

3.6.2017 DEN PRO RODINU

Sobotní odpoledne pro nás bylo ve znamení ukázek v Saďáku v Aši na Dni pro rodinu, který pořádalo MěDDM Sluníčko. Čekaly nás ukázky agility,výcviku a dogdancingu. 

V agility vyrazila naši bandu reprezentovat Bára se Saxanou, Terka s oběma bígličkami, Jitka s Minnie, Evča s Aschou,Petra se Sisi a Dáša s Apíkem. Na postavení parkuru jsme měli opravdu malý plácek, ale i tak jsme tam zvládli pěknou trať připravit a divákům ukázat,co umíme. Pro naše týmy to byla optravdu zátěžová zkouška. Tak obrovské množství diváků zažívali poprvé a hlavně, běhalo se hned u stánků s občerstvením. A doskakovat hned vedle grilu s klobásou...no zvládli to všichni!

  

  

  

Na podium pak vyskočila Peťka se Sisinkou a Lady. Sisi byla trochu nesvá, pracovat s hlavovamy moc nechtěla,ale zas hezky posvičila psolušnost. To Lady se chovala se jako naprostý profík a svou premiéru jako štěně na takové akci zvládla na jedničku.

 

Pak holky vystřídalo připravené taneční vystoupení holek z poslušnosti, Blanky s pittkou Corralinou a Aničky s ovčandou Bellou. Povedlo se jim to nádherně, společně s Šárkou secvičily opravdu luxusní číslo.

  

 

 

Akce se nám moc líbila i když počasí nebylo ideální, děkujeme za šanci se ukázat a představit naši činnost a také možnost s pejsky prožít takovou zkušenost. 

 

Video  z akce, kde má aspoň Saxa s Aschou malý štěk je zde: http://www.mvtv.cz/video/1516-den-pro-rodinu-vzdoroval-neprizni-pocasi

 

fotky zde:https://www.zonerama.com/Agility/Album/3144049

 

NEFLÁKÁME SE,MAKÁME!!!

Protože stále chceme poskytovat ty nejlepší možné podmínky pro cvičení, je potřeba tomu přizpůsobovat plac a starat se o vybavení. Na překážky tak máme nový krásný domeček, za který moc děkujeme jedné skvělé rodince! Také už začalo velké zatravňování naší části pronajatého hřistě:-) Následující dny,možná týdny tak budou ve znamení katrování,kolečkování, zasejvání a zalévání:-)

   

29.5.2016 Výlet pro MŠ Geipelova

Děti ze školky Geipelova jsme navštívili už v zimě s programem našich přednášek. Vnitřní prostory neposkytují tolik možností zábavy a ukázek s pejsky, tak jsme už tenkrát plánovali přímo návštěvu naší školičky venku. A teď došlo na realizaci. Děti za námi přijely do areálu Psí školy Kopaniny, společně s Šárkou a Majdou si zopakovaly, co jsme si vyprávěli už v zimě. Pak je čekala návštěva hospodářství u pana Hupky,který se jim věnoval opravdu důkladně a představil jim každé zvířátko,které doma mají. Po návratu zpět do Psí školy byla pro děti přirpavena ukázka výcviku agility s Bárou a Merlinem se Saxankou a za Ska po parkuru běhala Dáša s Apíkem. Nemohlo chybět opékání buřtíků. Merlin se Saxanou je společně s paničkou ještě vyprovodili kus na cestě zpět do školky.Děkujeme za návštěvu!  

 

26.5.2016 MŠ Okružní

Krásně strávené dopoledne ve společnosti Merlina a Saxany za sebou má 51 dětí z mateřské školky na Okružní. Tři třídy plné natěšených a opravdu velmi pohodových a vychovaných dětiček, se kterými byla radost spolupracovat. Pejsci si to užili, samé dobroty, zábava...Paní učitelky nadšené a už teď plánujeme další návštěvy. K oknům jsme přitáhli i prvňáčky, s jejichž paní učitelkou už také proběhla domluva na termínu. Už teď se znovu velmi na Okružní těšíme!

 

 

Víkend plný zkoušek

Tradičně jsme nemohli chybět na závodech v Marjánkách. Tentokrát nás nevyjelo tolik, ale zase jsme si zaběhali ve všechy kategoriích napříč velikostmi i výkonnostními třídami. Za Skovou kategorii v jedničkách startovala Dáša s Apíkem a Evča s Aschenkou, Mkové jedničky přijela aspoň v neděli reprezentovat Jíťa s Minnie, Mkové dvojky patřily Míšovi s Ricem. Nejvíc jsme měli Lkových psů, a to ve dvojkách Saxanku a Merlinka s Bárou a Blue s Aničkou. Jediná trojkařka tu byla Anička s Eby.

Víkend přinesl pěknou smršť DISkoték, hlavně v otevřených bězích, ale zároveň také plno medailí a nechybělo ani splnění posledních potřebných postupovek do dvojek. Na medaili dosáhla hned 2x Anička s Eby, kdy si ve zkouškách doběhly pro 2.a3.místo. A aby to nebylo líto Blue, s ní si doběhla pro jedno 3.místo. Ještě o medaili úspěšnější byla Evča s Aschenkou, které si doběhly pro celou kompletní sadu medailí,tedy 1.,2. a 3.místo a mají splněno do dvojek! Míša s Ricem měli hned 2x 1.místo a jednou 2.místo. Hloupou chybou se připravil o vítězství v součtech,ale tak berme to jako poučení pro příště,tohle už se mu zaručeně nikdy nestane...A jednu medaili si odvezla i Jíta s Minnie, a to 1.místo. Dáša se stala královnou DISkoték, nedařilo se ani Báře s borderkami, nějaké ty chybky se vloudily. Ale byl to moc parádní víkend!Všem medailistům gratulujeme!!

 

Málkov - 14.5.2017 

Další letošní ofika za námi, tentokrát výlet do velmi oblíbeného Málkova s tradičním rozhočím p.Rybářem. Počasí se zpočátku jevilo dost nadějně,bohužel se přes kopce rychle přihlany mraky a začlo pršet a pěkně bouřit. Někteří z našich psích miláčků to nenesli zrovna dobře...ale poprali se s tím a medailová jízda mohla začít!

Nejúspěšnější byly tentokrát naše jedničkářky. V SA1 zkouškách si pro medaile doběhla Ladka s Hubíkem - 3.místo, také Evča s Aschenkou,pro které to byla jedničková premiéra - 3.místo. Obě si i doběhly pro splněnou postupovou zkoušku do dvojek. Dáša s Apíkem se nedomluvila u tunelu a byl z toho DIS a v druhém běhu nějaká ta chybka. V MA1 kategorii běhala jen Jitka s Minnie a ty ji ovládly úplně. V prvním běhu to byl čistý běh, splněná zkouška a 3.místo. V druhém běhu neměly konkurenci a opět čistý běh,nejrychlejší čas a 1.místo! Jako jediný tým s čistými běhy z obou zkoušek jim právem patřilo i prvenství v součtech kategorie MA1!!! Holky tak přidaly další 2 splněné zkoušky a mají tak na svých třetích ofikách splněno do dvojek. Krásný výsledek po roce agilitění:-) V LA1 běhala Jana s Kirou, sice z toho nebyla bedna,ale splněná zkouška do dvojek ano! A hezky se v jedné zkoušce dařilo i Verče s Perličkou.

 

 

 

Dvojky patřily pro změnu Michalovi s Ricem, kteří si v MA2 doběhli pro medaili hned dvakrát, pro 2.a 3.místo. Moc hezky si vedla i Anička s Blue,pro kterou to byl první start ve dvojkách a byla z toho jedna brambora. Ve dvojkách ještě běhala Bára se Saxankou a s Merlinkem, bedna to nebyla, Merlíkovi lítala nějaká ta laťka a povedlo se jim i získat odmítačku na slalomu. Saxanka měla letecký den a 2x skočila áčko, v druhém běhu ji tak už Bára na áčko vrátila a zonu opravila, byly tím sice DIS,ale z tréninkového hlediska a eliminování problému na dalších závodech to bylo správné řešení.

 

 

 

Medaile neutekla ani naší jediné trojkařce, a to Aničce s Eby,které si odbyly premiéru v LA3 a to více než úspěšně!První start a hned 1.místo!!!

 

Všem moc gratulujeme!!

  

 

Společné procházkování...

Nejen na parkuru jsme jedna banda...ale společně i venčíme a užíváme si krásného počasí:-))

 

 

7.5. KOPANINSKÝ HOP pro dobrou věc - NAŠE 1.oficiální závody agility!!!!

A je to za námi. Pořadatelskou premiéru oficiálních závodů máme za sebou.  A myslím že se to opravdu velmi podařilo. 

Chtěli jsem udělat radost i úplným začátečníkům,takže byla vypsána kategorie A0. A pak už klasicky jedničky až trojky. Všichni měli po dvou zkouškách a pak následoval otevřený jumping. Celkem se na startovní listině objevilo 64 týmů a jeden doskokan. Přijely týmy z Prahy,Málkova, Klášterce,Varů,Plzně....Pozvání posuzovat naše závody přijel skvělý A.Grygar a byla to ta nejlepší volba.Se vším nám pomohl,vše trpělivě vysvětloval, ukazoval...a postavil nádherné parkury. Ač to bylo pořadatelsky hodně náročné, stálo nás to posledních 14 dní veškerý čas a nervy, stálo to rozhodně za to a za rok do toho jdeme znovu!! Jsme opravdu skvělá parta, každý poctivě plnil zadané úkoly, vše odsejpalo a klapalo na jedničku. Nebylo třeba někoho hledat,nahánět...každý makal,co to šlo. Kantýna skvělá!Přestavby rychlé,laťky,vyhlašování....Také obsluha hlavního stanu a moderování, aparaturu a potřebnou techniku zajistila Olinka z Marjánek a patří jí obrovský dík. Za mikrofonem se střídal Zdeněk a naše Dáša...Výtěžek ze startovného byl starostou města Aše, panem D.Blažkem, předán spolku Hiporehabilitace a canisterapie Falco,z.s., které má hřiště společně s Psí školou v nájmu. Částka se vybrala opravdu krásná. Děkujeme tak všem závodníkům, kteří se na tom podíleli.

Vůbec všem návštěvníkům,divákům a hlavně závodícím týmům děkujeme za účast, podporu, určitou míru schovívavosti...víme,že naše houpačka byl trochu problém a už to řešíme,moc nás mrzí,že s ní někteří pejsci měli problém. Samotným se nám to stává i v jiných klubech a zrovna toho samého jsme se dopouštět nechtěli.

 

Krásné fotečky najdete tady:

Od Michala:

https://www.zonerama.com/mvagner1/237290

Od Lukáše:

https://www.zonerama.com/Agility/Album/3006205

Od Waltra:

https://www.zonerama.com/Link/Album/3003299

 

A teď už krátce k našim týmům!!

 

VIDEO ZDE!!!

V nulkách se na start postavila Eva s Aschou, Lenka s Lailou,Michal s Badíkem a Verča s Boorinkou.  Medaile dvakrát cinkla Michalovi.

 

 

V jedničkách si svou premiéru odbyla Vanda s Keysi,které hned získaly 3.místo! Dále tu běhal Apík s Dášou, Jitka s Minnie, Laďka s Hubíkem,Terka s oběma bígličkami,Anička s Blue, Verča s Perličkou, Kačka s Kačenkou a Ivča se Scretchym. Skoro všichni si minimálně jednu medaili ukořistili!Více ve výsledkách.

  

  

Dvojkaři od nás byli tradičně stejní,Bára s Merlíkem a Saxou, s kterou si ukázkově ustlala uprostřed parkuru a postarala se tak o pobavení všech, Anička s Eby, Peťka se Sisi a nově ve dvojkách odstartoval i Michal s Ricem! I tyto výsledky hledejte přímo ve výsledcích v našem menu.

 

Opět to bylo ve znamení splnění několika postupovách zkoušek, Do dvojek má úplně splněno Kačenka i  Blue.

A do trojek si splnila Anička s Eby!!Gratulujeme!!!

Děkujeme velmi všem našim SPONZORŮM!!Bez vás by si naši závodníci nemohli odnést tak krásné ceny!!!

 

 

 

 

PODĚKOVÁNÍ SPONZORŮM NA KRÁTKÉM VIDEU ZDE!

 

Článek na portálu Živé Chebsko

 

 

22.-23.4. STĚHOVÁNÍ

Naše Psí škola Kopaniny od tohoto víkendu funguje v nových prostorách! Společně ještě s dvěma dalšími spolky máme v pronájmu bývalé fotbalové hřiště v Kopaninách,takže jsme vlastně jen přes cestu. Díky většímu placu tak vznikla možnost oddělit od sebe výcvikový plac pro agility a poslušnost a budeme tak schopni vyjít vstříc i daleko více týmům, protože už se nemusíme o plac střídat,ale můžeme cvičit ve stejný čas současně! Děkujeme městu Aš za tuto úžasnou možnost!

 

A protože jsme banda opravdu skvělá a není nás zrovna málo, celý víkend jsme navzdory opravdu nepříznivému počasí makali a makali. Cvičák se tak přestěhoval komplet a k tomu jsme stihli plno dalšího...opravy laviček, oplocení, údržba prostor, hrabání, sekání...No prostě toho bylo ažaž. Všem děkujeme za pomoc!

 

 

 

 

 

16.4. závody agility - Velikonoční dvojzkoušky na Lidu

Kopaninští agiliťáci za sebou mají první letošní výjezd na závody. Pro monho týmů to byla velká premiéra, kdy se vůbec poprvé postavili na start v kategorii A1.

Svou premiéru si v jedničkách odbyla Laďka s Hubíkem. I přes velikou nervozitu a očekávání,co ten malý ďáblík vyvede, si tým vedl opravdu skvěle,žádné čuchání,zdrhání...První zkoušku doběhli na 5.místě a v druhé se DISkli na místě,kde skončilo kvůli špatně zvolené otočce mnoho týmů. 

 

V jedničkách společně s Lálinou běhala v Sku ještě Dáša s Apíkem, už rok spolu běhající dvojice,která je trénink od tréninku lepší a lepší. A bylo to znát i na těchto závodech, kde si dvěma krásnými svižnými běhy doběhli pro 1. a 2. místo!! A radost byla o to větší, že zvládli i splnit poslední zkoušky nutné pro přestup do A2. Dáša s Apíkem jsou tak dalším týmm, který má pro přestup vše splněné. Společně s námi den trávila i Věrka s Lordem, kteří k nám jezdili trébnovat celou zimu do haly. Takže i jejich krásné 2.místo je i pro nás velkou radostí,protože Věrka je tak trošku naše:-)

 

Nejvíc zástupců má od nás Mková kategorie, kde se v jedničkách prvně ukázala Jíťa s Minnie. Minnie ještě před týdnem běhala slalom uličkou a dnes se postavila na start závodu, kde je slalom pochopitelně rovný. V první zkoušce nejistota a tréma obou zapříčinila opakovaná odmítnutí u slalomu a následnou DISkvalifikaci. V druhém běhu ale vyšvihly slalom jak nějvětší profíci hned napoprvé, ale bohužel stejně jako Láli tu panička zvolila špatnou otočku a Minnie tak místo tunelu běžela na áčko. I když tobylo za 2 diskvalifikace, moc se snažily a vše zvládly v krásném svižném tempu!

Oběma zkouškám tu kraloval Míša s Ricem, kteří celou zimu odpočívali, do haly nejezdili a stihli jen 2 venkovní tréninky. Ale vůbec to nebylo znát, protože obě zkoušky s čistým kontem doběhli na suvérénním 1.místě! Takže všichni doufáme, že už se KONEČNĚ rozhoupou a vlítnou do dvojek!!!

Aby Míšovi nebylo na bedně smutno, doplnila ho tam vždy Terka se svými bígličkami a to pokaždé s jednou z nich. V první zkoušce si pro 2. místo doběhla s Jenny a v druhé si opět pro 2.místo doběhla s Maggie. A aby držely holky basu, vždy to byla i jedna DISkvalifikace.

 

Opravdu teriéři den měla Lara. S Markétou si doběhly pro dvě DISkvalifikace. Lara dnes usoudila,že nějaký slalom opravdu snad nikdy neviděla...a i když nikdy neměla nějakou závratnou rychlost,dnes se s ním vyloženě procourala. I když běh byl jinak nádherně plynulý a i svižný a hlavně bez chyb,obrovská časová ztráta na slalomu je stála překročení maximálního času. A v druhém běhu radši utelka pro něco dobrého mimo parkur.

V Lkových jedničkách měly premiéru hned tři týmy - Anička s Blue byla jedním z nich. Holky zazářily na slalomu a to na něm před týdnem byly stejně jako Minnie. V prvním běhu to byla bohužel DISkvalifikace, ale krásným čistým druhým během si to holky vynahradily a doběhly na 1.místě! A rovnou k tomu přidaly splněnou zkuošku do dvojek. 

 

Hrozně hezky si vedla i Jana s Kirou, které by si jistojistě pro medaile doběhly a splněné zkoušky by měly v kapse. Bohužel Janči pracovní vytíženost jí nedovolila tak často trénovat a holky nedodělaly do závodů slalom. Proto v každém běhu slalom vynechaly a tím se samozřejmě DISkvalifikovaly. Jinak ale předvedly naprosto skvělý a vyrovnaný výkon. Do příště slalom určitě doladí a pak to všem ukážou!

 

Posledním jedničkovým týmem byla Verča s Perličkou, které i přes počáteční nesnáze spojené s nenalezením místa závodu a pozdním příjezdem, zvládly svůj první start na závodech hezky. Zatím dost bojují se slalomem, ale to vše se tréninikem určitě zlepší. V jednom z běhů to byla DISkvalifikace a v druhém krásné 6.místo.

Ve dvojkách se na start tradičně postavily naše tři borderky a čivava. V Skách řádila Peťka se Sisi, nejprve to byla DISkvalifikace,ale druhým během si zpravily chuť a doběhly si pro medaili za 3.místo! Prďola naše prostě pořádně zaválela!

 

V Lkách závodila Bára s Merlíkem po roční pauze, kdy s ním chvíli kvůli jejímu těhotenství běhala Anička a pak byl po úraze. Ještě nejsou úplně sehraní,tak z toho byla v prvním běhu DISkvalifikace a poté krásné 5.místo. Se Saxankou si Bára doběhla pro další 2 splěnné zkoušky do trojek a krásné 1. a 2. místo! 

   

Posledním Lkovým dvojkařem byla Anička s Eby, kdy je nešťastnou náhodou potkala DISkvalifikace a pak moc hezké 7.místo. 

Celý den byl opravdu skvělý, do Kopanin putuje mnoho medailí, většina získala nové zkušenosti a zážitky. V takovém počtu ta naše banda snad na závdoy ještě nikdy nevyjela!Tak snad to tak bude po celou letošní sezonu!!

9.4. Coursing

Ani letos nemůže chybět v našich aktivitách pořádání coursingu. Poprvé jsem se letos sešli práve 9.4. Počasí bylo jako na objednávku, pejsků se sešlo bezmála 40 aktivně běhajích a několik štěňat si to přijelo vyzkoušet, zda-li z nich jednou budou podobně zapálení "lovci". Běhalo plno domácích,ať z řad agiliťáků,tak i poslušňářů a pak plno přátel, kteří k nám jezdí pravidelně a i úplných nováčků.Již nyní domlouváme další termín, sledujte náš web!

Fotky od Lukáše Petrů ZDE

 

2.4.2017 TURNAJ V POSLUŠNOSTI

Na první dubnovou neděli si Šárka naplnánovala pro své svěřence menší turnaj v poslušnosti. Všichni si tak mohli zkusit závodní atmosféru a zasoutěžit si o medaile a drobné ceny. Kategorie byly dvě, začátečníci a pokročilí. Na soutěžící čekalo plnění klasických povelů jako jsou polohy, odložení, chůze u nohy...ale také volná disciplína v podobě předvádění libovolných triků a tanečních prvků a také zkouška přivolání přes plachtu plnou lákadel - voňavým javořickým párkům tu opravdu žádný z pejsků neodolal:-) Všichni byli nadšení a už teď se těší, jak se z tohoto závodu stane tradice! Takže na podzim opět naviděnou!

!

 

 

Veškeré výcviky již opět probíhají venku, tedy na place v Kopaninách u Aše!! PO,ST odpoledne a SO a NE dopoledne jsou výcviky poslušnosti ve skupinách a pro kurzisty.Agility -  ÚT,ČT a SO odpoledne pro stálé skupiny a kurzisty. Pátky jsou vyhrazeny domluveným individuáním a soukromým hodinám. Agility si lze individuálně domlouvat i na dopoledne PO,ÚT a ČT. Veškeré informace ke kurzům sdělí instruktorky - za agility Bára Múdra a za poslušnost Šárka Bodorová.

 

INTENZIVKA agility se Z.Strakou 25.3.2017

Poslední halový trénink letošní zimní sezony jsme zakončili parádní intenzivkou agility pod vedením Zdeňka, jak jinak:-) Opět parádní trénink, pokročilé pořádně prohnal a každý běh rozebral do detailů a i začouni si to užili. Někteří předvedli opravdu úžasné výkony!! Děkujeme, že s námi máš stále trpělivost a jezdíš za námi Zdendo! Už se těšíme na další společné běhání!

VIDEO OD PEŤULY

 

 

ZÁVĚREČNÝ ZÁVOD pro začátečnický kurz agility hala 2017

Tak svůj agiliťácký kurz za sebou má další parta nadšenců a moc šikovných týmů. Celou zimu v hale poctivě trénovala Věrka se svými bostonky Lordem a Karim, kteří chodí trénovat do Kynšperka, a po vzájemné domluvě u nás budou nadále občas hostovat i venku:-) Moc rádi tuto partičku vždy uvidíme!! Kluci jsou moc šikovní! Novými členkami našeho týmu se stávají Iveta s Amy, které chodily už loni a letos doladily co je třeba,aby se mohly stát naplno našimi členkami. Lucka s Bessy byly úplné začátečnice, které udělaly obrovský kus práce a od jara se budou zdokonalovat venku společně s námi. Poslední úspěšnou absolventkou je Petra s Azrou, která i přes velkou vzdálenost k nám chce nadále jezdit i dio Kopanin. Letošní halový kurz tak přivedl plno nových svělých přátel!

Poslední hodinku je čekal takový soutěží trénink,kdy je čekal tunelový běh, jumping s většinou prvků,které se celý kurz trénovany, slalomování na čas, agility hra gambler a pro trénování koncentrace, a trochu té soutěživosti, si zkusili paralelní běhy. Všem se moc dařilo, běhání se líbilo a na závěr si odnesli medaile a drobné ceny.

 

OD 1.4. STARTUJE NOVÝ KURZ,tentokrát už venku. Je PLNĚ OBSAZEN týmy chodícími k Šárce na poslušnost! V případě zájmu nás ale neváhejte kontaktovat, zapíšeme vás na další,nebo najdeme individuální řešení.

 

NOVÉ PŘÍRUSKTY

Naše týmy se pomalu ale jistě rozrůstají... Ashenka má nového kamaráda Kvída, kterého panička Eva našla vyhozeného na ulici, a z hledání nového domova byl nakonec domov u nich. Novou parťačku má také Sisinka, kdy si Peťka dovezla papilloní slečnu Lady ( Iris Ismena z Krve Orthosovy). Tak uvidíme, jak to jednou na agility noví parťáci rozbalí! 

 

Nový tunel od Duflexu a překážky v nových barvách

Článek o  nás

 

:

ZIMNÍ VÝCVIKY

 

Ani v zimě se neflákáme a makáme:-)Agiliťáci trénují v hale v Chebu a poslušnost nadále jede venku v Kopaninách!

 

5.1. NÁVŠTĚVA MŠ

 

Letošní rok jsme zahájili činnost návštěvou MŠ v Aši. Této činnosti se Bára věnuje už více než pět let a po krátké pauzičce, kdy to kvůli narození mimča nestíhala, už opět Merlík se Saxankou učí děti, jak se k pejskům chovat a hlavně nechovat. Začít s pořádnou osvětou a výchovou je třeba od těch nejmenších...Do školky jí doprovodila Šárka a té děkujeme za fotky a pomoc! Děkujeme MŠ Geipelova za pozvání a těšíme se na další setkání:-)