Novinky 2023

NOVINKY 2023

Agility     Dogdancing     Nosework      Rally obedience    Poslušnost       Ostatní

Na aktualizace stránek se momentálně pracuje

 

MČR agility belgických a australských ovčáků 30.9.-1.10.

Poslední zářijový víkend trávily naše belgické a austraské dvojice v Ratenicích na MČR. Za belgičáky běhala Bára s Elinkou a Lucka s Afinkou, na australáky Blanka s Bee, Beruškou a Áresem. 

V sobotu se běhaly soutěže družstev, Bára s Luckou měly svůj tradiční tým Esa z pralesa, jako loni se k nim přidala Kačka s Kirou a jako poslední na místě nás doplnila Anička Maroušková. Podařilo se jim zabojovat v agility, kde družstvo doběhlo na 2. místě. v jumpu to bylo 7. místo a v součtu pak krásná pátá příčka. 

Blanka běhala ve dvou družstvech a s družstvem Aussie girls , kde měla Bee a Berušku, se stala Vícemistrem České republiky pro rok 2023 ! Moc gratulujeme!!!

V nedělních jednotlivcích pak nejlépe zvládla Blanka s Beruškou, které přidaly 3.příčku z agility. 

 

9.-10.9. MČR v agility 2023

I letos se zadařilo Báře s Elinkou kvalifikovat se na republiku. Stejně tak to vyšlo i Mišce s Miou, ale bohužel nebyly schopné krz povinnosti doma odjet. Tak snad příště!

Sobotní běhy družstev si holky maximálně užily i díky jejich opravdu snovému a pohodovému družstvu REPETE , kde společně běhala Bára, Klára, Markétka a Eva. A byl to opravdu skvělý výsledek, protože holky skončily na 6.místě z 27ti týmů! Agility družstvo doběhlo na 15.místě a jumping na místě pátém. Byla to opravdu superjízda!

No neděle byla dnem soutěží jednotlivců, tady to holkám moc nevyšlo a braly dvě smolné diskvalifikace. Ale bylo to super a užily si tu neskutečnou atmosféru Republiky. Už jen tu být je prostě zážitek! Tak snad zase za rok s kopaninskou účastí! Gratulujeme všem , kdo o víkendu zářili!

 

3.9. Agility závody v Hofu

Závody u našich německých přátel máme opravdu rádi...a pro zakončení prázdnin jsme si nemohli vybrat lepší místo!

Vyrazila Bára s Elinkou, Jíťa s Minnie i Kattie, Ivet s Amy, Terka s Dexem, Verunka se Spajkym a Peťka s Elzičkou! A byla to jízda medailová!Vdě zlaté medaile a 4 stříbrné tak dneska putovaly do KOPANIN! Gratulujeme!

 

 

Srpnový tábor s Nikol Banotovou

I letos si nás o prázdinách na 4 dny vzala do parády Nikol Banotová a opět to stálo za to! Vystřídala se tak na parkuru většina našich týmů a všichni jsme se zase o pořádný kus posunuli dále. Moc děkujeme za tvoje nasazení, rady a vůbec za vše,  Niki !

 

Vypečené medailové žně v Plavně

Pěkně horký víkend 16.-17.7.jsme si užívali v německém Plavně u našich dlouholetých přátel. Jela nás opravdu pořádná banda, někdo tam přetrpěl dva dny, pro některé byl i jeden moc :-)

Každopádně kopaninská banda zase zaválela! 

Bára s Elinkou přivezly 2. a 3. místo, Ivetka s Amy 3.místo, Jíťa s Kattie 2. místo, Miška s Miou 2. místo, Peťka s Elzou 2. a 3.místo, Lucka s Afinkou dvě 1.místa a 2.místo, Markétka s Roxy 3.místo a Vilík s Minnie 3.místo! 

všem moc gratulujeme!!!!

Červnový agility tábor pod taktovkou Elišky Dolníčkové

To bylo zase tak krásné....Tolik krásných dní pod vedením Elišky, které zase tak rychle utekly...kéž by takové chvíle nikdy neskončily. Krásné hodiny na parkuru v absolutném splynutí s našimi psími parťáky. Tréninky zameřené na absolutné spojení se svým čtyřnohým přítelem, detaily, které pak zapadly do skládačky a v mnoha případech se tak celý tábor nesl v absolutním propojení. Opět obrovský kus práce za námi, další před námi. Víme na čem makat, na co se zaměřit. Bára se opět utvrdila v tom, že přesně tohle je směr, kgterým chce jít i v roli trénéra. Eliška je opravdu velmi inspirativní a ráda se podělí o všechny svá know how a pomůže i Báře, co s kterým týmem nadále dělat.  Děkujeme za všechno!!

 

17-18.6. Kvalifikační závody na MČR v agility 2023 - 2. kolo Mladá Boleslav

 

Na druhé kolo kvalifikačních závodů na republiku jsme vyrazili v trochu skrmnějším počtu než na 1. kolo. Lková skopina zůstala stejná , tedy Bára s Elinkou, Miška s Miou, Lucka s Afinkou a Terka s Dexem. Z těch menších se přidala jen Amálka s Jimíkem a společnost, i na ubytování, nám i tentokrát dělala Kačka s Kirou z Tachova. 

Tentokrát nám štěstí přálo a hned v sobotu jsme začli sbírat bodíky. Dva čisté běhy přinesly body Báře a Elince, další body brala Lucka s Afinkou. V neděli přidala Bára s Elinkou další body a zajistily si tak jasný psotup na republiku. V celkovém součtu postoupily 8. místem ze 120 týmů. Kvalifikovat se mohlo 21 Lkových týmů. Lucce s Afinkou bohužel bodíky nestačily.

Takže i letos vyráží Psí škola Kopaniny na republliku!

Všichni měli silné i slabší chvilky. Někdy nevyšla zona, někdy nestačil psovod, jindy padaly laťky. Každopádně každý běh plný sbírání zkušeností a hlavně celý víkend se nesl v týmovém duchu, společně stráveném čase s našimi psími miláčky a nejlepšími přáteli .

 

11.6. Závody u německých přátel z HSV Schnelle Schnauzen

Přeshraniční spolupráce nám tu opravdu funguje a moc rádi se scházíme na závdech u nás i u nich. A proto jsme tuto neděli vyrazili na závody kousek od Chemnitz. Opět to byla hodně silná účast našich týmů ! 

Za nulky vyběhla Verunka se Spajkym, kteřá si doběhli pro 2.místo a vysloužili si v elkou pochvalu pana rozhodčího!

V jedničkách odstartoval Vilík s Minnie , který se v agility bohužel diskl, protože zapomněl na překážku. Ale byl to nádherný běh! V jumpingu si už spravili chuť a doběhli si  pro 1. místo! Premiéru v Německu si odbyla i Peťka s Elzou, která v ČR běhá na velikosti XS, ale v v Německu nemají. Holkám to vubec nevadilo, s Skem se popraly perfektně a doběhly 5/13, škoda chyby na slalomu. 

Ve dvojkách startovala Ivet s Amy, které doběhly  5/14 v agility a 9.místo v jumpingu. Luckas Afčou se dvakrát smolně diskly.

 V trojkách to několikrát cinklo a to Báře s Elinkou, které v agility doběhly na 2. místě ze 17ti týmů a v jumpu se diskly. V jumpu zabojovala Miška s Miou a bylo z toho třetí místo, agi pro změnu DIS. V Mku běhala Jíťa s Kattie a bylo z toho 6.místo v jumpu a 5.místo v agility. 

Byl to skvělý den u našich přátel na nádherném místě uprostřed lesa. Závody v Německu máme rádi, tak nějak je tam ta atmosféra taková rodinější, prostě jako u nás na těch našich :-) 

       

 

 

17.6. Klubový závod z poslušnosti   " ... ale jinak poslouchá"

https://eu.zonerama.com/Zavodvposlusnosti17-06-2023/Album/9950044?fbclid=IwAR0haKeyIW5uuf8HT7Kr6SJYPg9O0V7gjF-yEiWAZGu9wFoJDs4xO4df2es

 

Naše intruktorky si pro své svěřence připravily úžasný závodní den! Jak si ho společně užili, si můžete prohlédnout v galerii!

10.6. ZKOUŠKY RO v Terezíně

Naši instruktorku z poslušnosti, Janču, rally obedience s Bubákem opravdu chytla! A tak si holky vyrazily na zkoušky do Terezína a hned si jednu RO-1 složily! Gratulujeme!

RO tréninky jsou u nás tak už stále pravidelnější, hlásit se na ně můžete v dogresu. Naše instruktorka se v tomto sportu nadále vzdělává, objíždí semináře, účastní se online výzvy a aktivně závodí a skládá zkoušky.  Hlavně ji to prostě totálně pohltilo a věříme,že své nadšení předá i vám!

 

28.5. RO v Praze - seminář a zkoušky

Zkouška splněná na výbornou a splněné podmínky pro přestup v rally obedience do jedniček...to vše  dnes vyšlo Janě a Bubákovi! Gratulujeme!

28.5.2023 EQUIPAGE A DĚTSKÝ DEN

Nejen pejskařské akce umíme....již potřetí jsme uspořádali přeshaniční akci Equipage a letos ji spojili i s dětským dnem. Podruhé jsme spojili síly s rodinou Hupků a akci uspořádali na zámečku. 

Naši členové zajistili průběh celé akce, od příprav, po samotnou realizaci. Malování na obličej, tvořivé dílny, úkolová stezka, překážková dráha , vydávání cen a samořejmě kynologické ukázky. Naše Bára se i chopila celý den mikrofonu. 

Všem moc děkujeme za úžasnou pomoc a nasazení!

 

Kompletní album od Terky Wimmerové zde : https://eu.zonerama.com/wimmerka/Album/9880383?fbclid=IwAR1aJaz8KK0a4JrYd_W0lIH3qGbVOkTh02B_vbz08l9JvZ725y6_Nlj1MS4#check-duplicates

 

27.5. Black and white duo cup - neoficiální závody dogdancingu v Berouně

Další z letošních výjezdů na DD závody za sebou má opět naše instruktorka Peťula se svými třemi psími holkami - s Lady, Elzičkou a Sisinkou.

A jak to dopadlo? 

Sestava na trio - tedy psovod a dva psi, na téma Rocky byla opět perfektní! A hned to cinklo, druhé místo bylo jejich!

V jednotlivcích v kategorii nováčků zabodovala Sisinka na celé čáře vyhrála a porazila dalších 8 týmů!

V kategorii freestyle se Peťula s Lady umístila na 5. místě a s Elzou na 7.místě.

Gratulujeme!

20.-21.5. První kolo kvalifikaček na MČR v agility - Liberec

I letos jsme se s pořádnou aprtou vypravili do Liberce! Nějaké bodíky jsme brali, ale na splnění kvalifikačních kritérií to bohužel nebylo. Ale ten užitý víkend za to stál! Společně jsme nocovali v Lukášově, prakticky celé ubytování měli jen pro sebe a bylo to perfektní. Vyjela Bára s Elinkou, Jíťa s Kattie, Vilík s Minnie, Peťka s Lady a Elzou, Miška s Miou, Lucka s Afinkou, Terka s Dexikem, Amča s Jimíkem a přidala se k nám i Klárka s Lilčou a Kačka s Kirou, kamarádky z jiných klubů.  Víkend orpavdu stál za to!

A naše Miška s Miou se na kvaldách postavily na stupně vítězů !!! Absolutně zabodovaly v jumpingu a užily si tak svou chvilku slávy na té " velké bedně" !! Strašně moc gratulujeme!

Závody o Plzeňského agiliťáka

Tentokrát na závody agility do Plzně vyrazila Peťka s Lady a Elzičkou a s Ladynkou si doběhly pro medaili. Gratulujeme!

 

30.4. tábor DD a splněná zkouška

Poslední dubnový víkend strávila Peťka s Lady a Elzou na DD táboře v Malíkovicích.

Celý tábor zakončily splněnou zkouškou MD1, kterou si Peťula s Elzičkou splnila . Gratulujeme!

Czech Dogdance Cup - DDI event

Mezinárodní závody v  DD v Tachyonu byly pro Peťku, Lady a Elzu první zkušeností na poli mezinárodních závodů. Poprvé odstartovali oficiálně v kategorii Trio a bylo z toho 1.místo! 

Dále starovaly v kategorii FS0, kde se s Lady umístila na 5. místě z dvanácti týmů. s Elzičkou si ještě o místečko Peťka polepšila a skončily na 4.místě a k tomu získala i první postupový bod do své výkonnsotní knížky! Gratulujeme a jsme hrozně pyšní na naši instruktorku DD a její úžasnou reprezentaci!

 

 

14.5. naše závody - KOPANINSKÝ HOP 2023

Co jiného napsat, než že to bylo skvělé a tak hrozně moc rychle to uteklo! 

Naše sehraná parta připravila opět skvělé závody agility s úžasnou rozhodčí, velikým parkurem, výbornou kantýnou a opravdu bohatými cenami. 

Velmi tak děkujeme sponzorům za podporu, protože jen díky nim si můžeme laťku držet tak vysoko a bohaté ceny jsou tak naším standartem...

Byť jsou naše týmy v nelehké situaci, protože tlak a pocit zodpovědnosti jakožto pořadatelé je velký, i přesto zvládají ještě skvěle reprezentovat náš klub a našim týmům to tak taky pořádně cinkalo! 

Běhali zkušení závodníci i naši nejmladší!Extra byla vyhlášena i kategorie dětí ,což přilákalo 10 nadějných budoucích agiliťáků, z nihž nejmladší Majdě bylo teprve 6 let. 

FOTKY do Lukáše Petrů

          

 No a teď už hurá do příprav dalšího ročníku!

12.-13.5.Intenzivky s Anetou Obrusníkovou

Předzávodní dny jsme se rozhodli věnovat pořádné přípravě a tak si to tu Anet rovnou prodloužila. Přijela tak o dva dny dřívě a věnovala se našim týmům na intenzivních trénincích. Bylo to jako vždy naprosto perfektní. Děkujeme za velmi cenné rady a posun dopředu. 

16.4. Premiéra na zkouškách Rally obedience

Jana s Bubákem vyrazila na své první zkoušky z RO a hned z toho byla zkouška složená na velmi dobře! Holky mají v tomto novém sportu skvěle našlápnuto a pomalinku se pro něj snaží u nás v týmu nadchnout další týmy! Společnost jí dělala i Petra Salajová s Ebby, které k Janče nejprve začly chodit na poslušnost...no a teď už jsou nadšené pro rallýčko :-)

 

15.4. Závody ve Třech Sekerách

Tradiční velikonoční závody na Lidu byly přesunuty do Třech Seker na fotbalové hřiště kvuli vytrvalým dešťům, které závodům předcházely. Volba rozhodčího byla perfektní, Tonda Grygar stavěl opravdu bezpečné parkury pro psy vzhledem k opravdu nepříjemnému povrchu. A několikrát to nšim cinklo !

Gratulujeme!

 

8.4.Velikonoční DD závody

Velikonoční závody v Praze vyšly peťce s Elzičkou a v kategorii začátečníků si vytančily 1.místo! 

Sisinka a Lady musely do kategorie pokročilých a a umístily se na 9. a 12 . místě.

 

šec226.3. Závody u Schnellen Schnauzen v Německu

29.3.Zkoušky z noseworku

Zkoušku z noseworku  UZ ( urbany ) dneska úspěšně složila Petra Petrů s Elzičkou. Gratulujeme!

25.3. Zkoušky z noseworku

Dneska se na zkouškách dařilo Peťce a Lady a mohou tak k agility zkouškám, DD zkouškám přidat i jednu z noseworku.  Gratulujeme!

 

Březnové neoficiální závody v DD

Víkendový výjezd do Berouna tentokrát necinkly, ale i tak si je Peťula s Lady i Elzičkou moc užila! 

 

4.-5.3. Seminář a závody RO v Břasích

S novým sportem - rally obedience, se velmi aktivně začla seznamovat naše instruktorka poslušnosti Jana. Se svou bulteriérkou Bubákem se účastnily dvoudenního semináře zakončeného závody, kde si holky vybojovaly 3.místo  z osmi! Gratulujeme! Určitě to nebyla jejich psolední akce krz tento sport, už teď koukají po dalších akcích!

18. 2 . Valentýnský závod v dogdancingu

Po dlouhé době si na závody v DD vyrazila Peťka se svými holčičkami v plné sestavě - s Elzičkou, Lady i Sisinkou.

Sisinka si v kategorii začátečníků vybojovala 1. místo z 11ti týmů!

Lady i Elzička starovaly v kategorii freestyle. S Elzou Peťula vytáhla poprvé sestavu na téma Wednesday, která se moc líbila a dopadlo to skvěle" byly 4. z 12ti týmů ! S Ladynkou to úplně neklaplo, neměla svůj den. Ale i tak to byla super zkušenost!

  

 

28.-29.1. Jahodová párty a kvalifikace na FMBB

Novoroční pohár v DD

7.ledna záhajila Peťka se svými papilonkami novou závodní sezonu roku 2023. Teď je čekají tréninky, semináře, závody, zkoušky....prostě rok plný akce! A taky rozjetí tréninků pod vedením Peťky  u nás! Více info již brzy!